VİDEO - Firma yarım bıraktı, evleri akrep ve yılanlar bastı!

VİDEO - Firma yarım bıraktı, evleri akrep ve yılanlar bastı!
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesinde metruk evlerin yıkımı yarıda bırakılınca, sokağı akrepler ve yılanlar bastı. Mahalleli, yarıda bırakılan evlerin yıkılarak, molozların temizlenmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi'nden talepte bulundu.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi’nin kayyım tarafından yönetildiği dönemde, merkez Sur İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nde, 31 Mart yerel seçimlerden 10 gün önce metruk evlerin yıkım çalışmasının yarıda bırakılmasından dolayı evleri akrep ve yılanlar bastı. Sokaktan geçen kanalizasyon şebekesinin de tahrip edilmesi nedeniyle de çevreye yayılan pis koku, mahalle sakinlerini rahatsız ediyor.

yarim-kalan-metruk-evlerde-yilan-akrep-1.jpeg

Metruk evlerin yıkım işi yarım bırakıldı

Mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım işlerini verdiği firmanın seçimden 1 hafta-10 gün önce mahallenin Dörtler Sokak içerisindeki metruk evlerin yıkımına başlandığına hatırlatarak, "Sokağa büyük iş makinesi girmediği için duvarı yıktılar. İçinde molozlar vardı. Belediyeye başvurmamızın ardından molozlar çıkarıldı. Molozlarını çıkaran belediyenin ardından firma ekipleri, duvarları örerek, sokağı yapacağını belirtti. Biz onarım beklerken, firma seçimden hemen sonra işi bırakıp gitti. Belediyenin yeni yönetimine de yaşadığımız mağduriyeti bildirdik. Belediyenin eski yönetimi ile firma arasındaki anlaşmazsızlıktan dolayı mağdur olan bizler olduk" diye konuştu.

yarim-kalan-metruk-evlerde-yilan-akrep-2.jpeg

Sokağı akrep ve yılanlar bastı

Hava sıcaklığının giderek artmasından dolayı yarım bırakın yıkım çalışmaları nedeniyle akrep ve yılanların dışarıya çıktığını ifade eden mahalle sakinleri, "Aşırı sıcaklardan dolayı akrep ve yılanlar gün yüzüne çıktı. Ayrıca çevreye pis kokuyu yayılıyor.

yarim-kalan-metruk-evlerde-yilan-akrep-3.jpeg

Biran önce hem DİSKİ hem de Sur belediyesi ve işi yarım bırakan firma bu sokağı eski haline getirmesini talep ediyoruz. Ağır iş makinesinden dolayı sokaktaki kanalizasyon şebekesi de zarar görmüş, rögar kapakları açık bir durumda bulunuyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum