VİDEO - Gerilim hattı kıvılcımı oda başkanının arazisini yaktı

VİDEO - Gerilim hattı kıvılcımı oda başkanının arazisini yaktı
Diyarbakır Yenişehir İlçesine bağlı Dokuzçeltik Mahallesi’nde gerilim hattından dolayı Yenişehir İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu'na ait arazide yangın çıktı. Çıkan yangında maddi zarar meydana geldi.

Mahsum KARA

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir İlçesinde bağlı Dokuzçeltik Mahallesi’nde, Yenişehir İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu'na ait olan buğday tarlasından geçen elektrik hatlarından çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Şirketin vurdumduymazlığı beni mağdur etti

Yangından dolayı maddi zararının olduğunu söyleyen Yenişehir İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, “Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin alçak gerilim hattına bağlı seksiyonel direğinden çıkan kıvılcım sonucunda şahsıma ait 3 dönümlük buğday tarlası ve sulama borularım zarar gördü. Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin enerji dağıtım hatlarına bakım onarım yapmadığı için seksiyonel direğinden kıvılcım sonucunda yangın çıktı. Şirketin vurdumduymazlığı beni mağdur etmiştir. İtfaiye ve polis raporları sonrası Adalet önünde hakkım arayacağım” şeklinde konuştu.

Hakkımı arayacağım

Her yıl gerilim hattından dolayı ekim alanlarında yangınlar çıktığını belirten İskenderoğlu, “Yangın olaylarından dolayı her yıl çiftçilerimizin bir yıllık ermeği heba olurken, ülke ekonomisi de büyük zarar görüyor. Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’den şikâyetçi olacağım ve hakkımı arayacağım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.