VİDEO - Güvercin oteli enkaza döndü!

Dün sabah saatlerinde elektrik aksamından dolayı kaynaklandığı ileri sürülen Modern Pasajdaki Güvercin Oteli enkaza dönerken, 400 ile 500 arasında cins güvercinin telef olduğu öğrenildi.

TİGRİS HABER - 4 yıl önce kurulan Dağkapı Gök Ela Güvercinleri Yaşatma Derneği Başkanı Veysel Hatısaru, yangın sonrası Otel’deki maddi zarardan çok manevi olarak mağdur olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini ve acılarının paylaşılmasını istedi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Kıbrıs Caddesi Modern Pasajda bulunan Güvercin Otel, çıkan yangın sonrası adeta bir enkaz yığınına döndü. Elektrik tesisatından kaynaklandığı ileri sürülen yangında, 400 ile 500 arasındaki değeri 1 milyon TL’yi bulan cins güvercinler telef oldu.
Yangın sonrası ilk kez Tigris Haber tarafından görüntülenen Otel yangının izleri halen vardı. Bazı güvercinlerin dumandan boğularak telef olduğu gözlenirken, kimilerinin de yandığı görüldü.

whatsapp-image-2024-02-03-at-15-03-45-1.jpeg

“Zararlarımızın tanzim edilmesini istiyoruz”

Dağkapı Gök Ela Güvercinleri Yaşatma Derneği Başkanı Veysel Hatısaru, Yangının çıkış sebeplerinin birden çok olduğunun altını çizerek, “İhtimallere dayanarak söylemem gerekirse; farelerin kemirdiği elektrik kablolarının bir biriyle temas etmesinden veya kısa devreden dolayı olabilir. Güvercinlerin lambalara çarpıp da yangının çıktığını gördük. Yangının büyük ihtimalle elektrikten kaynaklanmış olabilir.

whatsapp-image-2024-02-03-at-15-03-46-1.jpeg

“Kimseden şüphelenmiyoruz”

Kimseden şüphelenmiyoruz. Bu hayvanlara kıyacak bir cani olamaz. Düşmanımız yok. Yangının kasten yapılması insanlık dışıdır. Yangından dolayı mağduriyetimizi de dile getireceğiz. Zararımızın tanzim edilmesi için gerekli mercilere bildireceğiz. Hem hayırsever vatandaşlarımızdan hem de ilgili kurum yetkililerinden maddi ve manevi destek bekliyoruz” dedi.

Güvercinler canlı canlı yandı

Güvercinlerin canlı canlı yanmasına oldukça üzüldüklerinin altını çizen Hatısaru, şunları söyledi:
“Her şeyden ziyade buraya sabah geldiğimde güvercinleri görünce ağladım. Hayvanların canlı canlı yanması bizi çok üzdü. İçinde insanlar olmadan bütün pasaj yıkılsaydı o hayvanların yakılmamasını isterdim.

Hayvan sevgisi farklı bir duygu

Hayvan sevgisi öyle bir duygu ki, bunu birebir yaşamak lazım. Yani öyle insanlar var ben dahil ailemize yapmadığımız hizmeti gelip bunlara hayvanlara yapıyoruz. Yani değer olarak yakıştıramıyorum kendime burada maddi bir değer biçeyim. O hayvanların canlı canlı yakılmasına karşı ben burada maddi değer biçemedim. Manevi değeri çok yüksek.

whatsapp-image-2024-02-03-at-15-03-46.jpeg

400-500 güvercin telef oldu

Yangından sonra yaptığımız tespitte 400-500 arası güvercin telef oldu. Buradaki tüm güvercinler asil ve cins hayvanlardı. Kırma (habeş) güvercinler, kurduğumuz derneğimizin ismine göre cins ve kaliteli güvercinler vardı.

“Devlet büyüklerimizin acımızı paylaşmalarını bekliyoruz”

Hayvanlara karşı sevgiyi tekrar devam ettirmek istiyoruz, tekrar derneğimizi canlandırmak istiyoruz. Devlet büyüklerimizin acılarımızı paylaşmalarını istiyoruz. Federasyonlarımızdan, derneklerimizden aynı desteği bekliyoruz. Bu bir affettir, bugünler dayanışma ve yardımlaşma günleridir. Maddi zararı bile söylemeye dilim varmıyor. Hayvanların canlı canlı yanmalarına şahit oldum. Bu yüzden yangının maddiyatını düşünmek istemiyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum