VİDEO - Kadınlardan kayyuma şarkılı tepki!

VİDEO - Kadınlardan kayyuma şarkılı tepki!
Diyarbakır merkez Sur İlçesi Alipaşa Mahallesi'nde bulunan Cemilpaşa Konağı'nda bir araya gelen Kürt ve Türk feminist ile siyasetçi kadınlar, Zazaca şarkı ve alkışlar eşliğinde, "Kadınlar kayyuma hayır diyor" diye tepki gösterdi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Cezaevlerinden tahliye ya da berat kararı alarak özgürlüğüne kavuşan Kürt kadın siyasetçiler, İstanbul'dan gelen feminist kadınlar ile Kadın Özgürlük Hareketi (TJA)'nın Diyarbakır'da Organize ettiği etkinlikte bir araya geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Sera Bucak, Kürt kadın siyasetçiler; Ayla Akat Ata ve Gültan Kışanak'ın da aralarında olduğu siyasetçi kadınlar ile İstanbul'dan gelen feminist kadınlar, Sur İlçesi Alipaşa Mahallesi'ndeki tarihi Cemilpaşa Konağı'nda bir araya geldi.

kadinlardan-kayyuma-sarkili-tepki2.png TJA aktivisti Kürt kadın siyasetçi Ayla Akat Ata'nın söylemeye başladığı Şino Nîno adlı Zazaca şarkısına, konakta bulunan tüm kadınlar da alkışla tempo tutarak eşlik etmeye başladı. Daha sonra "Jîn jiyan azadi (Kadın yaşam özgürlük), "Biji berxadana zindana (Yaşasın cezaevi direnişleri)" ve son olarak da "Kadınlar Kayyuma hayır diyor" sloganı atarak, kayyum atamalarını protesto etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum