VİDEO - Tanrıkulu: Cezaevlerinde 5 kişi öldü

VİDEO - Tanrıkulu: Cezaevlerinde 5 kişi öldü
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mart 2022 İnsan Hakları İhlalleri Raporu yayınladı. Rapora göre, Mart ayı içinde cezaevlerinde 5 kişi öldü, 51 kişi işkenceye maruz kaldı.

Haber: Ali Çekdar Korkma

TİGRİS HABERCHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mart 2022 İnsan Hakları İhlalleri Raporu’nu açıkladı. Rapora göre; Mart ayında 152 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. 118 emekçi iş cinayetlerinde, 25 kadın kadın cinayetlerinde ve 5 kişi de cezaevinde öldü.

Rapora göre; 281 işkence ve kötü muamele olayı yaşandı; bunların 51’i cezaevlerinde oldu. Sosyal medya paylaşımları dahil, düşünce ve ifade özgürlüğünü kullandığı için 23 kişi gözaltına alındı, üç kişiye soruşturma açıldı. Beş kişi, daha önce kullandığı bu özgürlük nedeniyle haklarında açılan davalarda mahkûm oldu. Raporda, geçen ay üç gazetecinin saldırıya uğradığı, altı gazetecinin gözaltına alındığı, mesleki faaliyetleri nedeniyle yedi gazetecinin açılan davalarda hüküm giydiği anlatıldı. Raporda, geçen ay 43 eylem ve etkinliğe müdahale edildi. Beş eylem ve etkinlik yasaklandı. Eylem ve etkinliklerde 813 kişi gözaltına alındı. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullandığı için açılan davalarda yedi kişi mahkûm olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.