VİDEO - Yüksek kiralar nedeniyle ağır hasarlı evden çıkmak istemiyorlar

VİDEO - Yüksek kiralar nedeniyle ağır hasarlı evden çıkmak istemiyorlar
Depremden sonra kiraların 6 bin TL’ye çıktığı Bismil’de, maddi imkanları kiralık eve çıkmaya izin vermeyen Akgündüz ailesi, ağır hasar nedeniyle mühürlenen binadaki evlerinden kendilerine barınma imkanı sunulmayıncaya kadar çıkmak istemiyor.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Depremden etkilenen 11 il arasında bulunan Diyarbakır’da, depremden sonra kiraların yükselmesi depremzedelerin barınma sorununu da beraberinde getirdi. Merkezde kiraların 6 ile 15 bin TL arası değiştiği Diyarbakır’da, bütçesine uygun kiralık ev bulamayan Akgündüz ailesi 40 gündür ağır hasarlı binada yaşamını sürdürüyor. Aile mühürlenen binayı boşaltmak isteyen zabıta ekiplerine evi boşaltmamak için direniyor. Deprem öncesi ev kiralarının bin 500 TL olduğu ve depremden sonra 6 bin TL’ye yükseldiği Bismil’de yaşanan olayda, bütçesine uygun kiralık ev bulamadığı için böbrek yetmezliği çeken 3 çocuğuyla 40 gündür ağır hasarlı evinde yaşamak zorunda kalan Akgündüz ailesi, barınma imkanı sağlanmadığı için sokakta kalmakla karşı karşıya.

3 çocukları böbrek yetmezliği çekiyor

Depremde Akpınar Mahallesi’ndeki Güler Apartmanı’ndaki kiralık evi hasar gören Akgündüz ailesi, yüksek kira fiyatları nedeniyle ev bulup taşınamadı. Depremden önce bin 500 ile 2 bin TL arası değişen kira fiyatlarının 6 bin TL’ye yükselmesi ve maddi imkanlarının el vermemesi nedeniyle ağır hasarlı binada, 3’ü böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı olan 4 çocuğu ve eşiyle ağır hasarlı binada yaşamak zorunda kalan Akgündüz ailesi, binanın mühürlenmesi nedeniyle hasarlı evden çıkarılmak istendi.

Sinir krizi geçirdi

Kendilerine barınma imkanı sağlanmadığı için evde kalmaya sürdürmek zorunda kalan ailenin, evini kaldığı bina zabıta ekiplerince mühürlendi. Akgündüz ailesi, binayı boşaltmak isteyen zabıta ekiplerine tepki göstererek, evden çıkmamak için direndi. Zabıtanın ısrarla aileyi evden çıkmak istemesi üzerine, Yusuf Akgündüz, bir kısım eşyalarını sinirlenerek pencereden attı.

‘Devlet bu kadar mı aciz?’

Hakkında yıkım kararı bulunan 6 katlı 12 daireli binadan çıkmak istemeyen baba Yusuf Akgündüz, “Bismil’de kiralık evler 6 bin TL oldu. İşsizim, gücüm yok, bu parayı ödemeye gücüm yok. Bir kiralık ev, bir konteyner ya da bir çadır istiyoruz. Devlet bu kadar mı aciz? Bir kiralık ev bulup bizi bir yere yerleştirsinler. 30 yıldır Bismil’deyiz nasıl sokakta yaşayacağız” dedi.

‘Buradan çıkmayacağım’

Kendilerinin bir buçuk saat içinde binayı boşaltmaları için süre verildiğini söyleyen Akgündüz, “Görüşmek için kaymakama gittim. Kaymakam ‘Müsait değilim’ dedi. Devletin bunca yardımı kaymakama gelmiş ama bize vermiyor. Depremden dolayı ev kirası 6 bin TL olmuş. Gelmişler bana ‘Buradan çıkacaksın’ diyorlar. Ben çıkmayacağım. Benim çocuklarımın hepsi hastadır. 3 tane engelli çocuğum var. Gerekirse canımla bedelini ödeyeceğim buradan çıkmayacağım. Sesim Tayyip Erdoğan’a kadar gitsin, ben buradan çıkmayacağım” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.