Yeni Et ve Süt Kurumu Müdürü Mustafa Kayhan oldu

Yeni Et ve Süt Kurumu Müdürü Mustafa Kayhan oldu
Yaptığı açıklama ile tepki çeken Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun görevden alındı, yerine Diyarbakırlı Mustafa Kayhan Atandı.

TİGRİS HABER- Et ve Süt Kurumu önünde yaşanan kuyruklarla ilgili geçtiğimiz hafta açıklama yapan Kurumun genel Müdürü Osman Uzun, “Kurum önünde çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” sözleri ile tepki çekmişti. Bu açıklamaların ardından et fiyatlarına yüzde 49 zam yapmış, sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu ise 154 liradan 228 liraya yükselmişti.

Mustafa Kayhan kimdir?

Açıklaması ile herkesin tepkisini çeken Uzun bugün görevden alındı. Görevden alınan Uzun’un yerine bir dönem Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü görevi ile Hayvancılık Genel Müdürlük görevlerini yürüten Diyarbakırlı Mustafa Kayhan getirildi.

Görevi Osman Uzun’dan devralan Mustafa Kayhan yaptığı ilk açıklamada, üreticilerin refahı ve tüketicilerin gıdaya erişimi konusunun temel öncelikleri olduğunun dile getirdi.

Kayhan, “Dünyada yaşanan sorunların ülkemiz tarımına ve hayvancılığına olan etkilerini gıda ve tarım ürünleri konusunda yaşanan küresel sorunları yakından takip ediyoruz. Kurumsal olarak alınması gereken önlemleri almaya ve hükümetimizin tarım ve gıda politikaları ile ilgili kararlarını en kısa ve en doğru şekilde uygulamaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.