Zana: Üçüncü yol demokrasi ve adaletin yoludur

Zana: Üçüncü yol demokrasi ve adaletin yoludur
Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne giden Leyla Zana, kar yağışı altında halka hitaben yaptığı konuşmada, çözüm sürecine atıfta bulunarak, "Üçüncü yol demokrasi ve adaletin yoludur" dedi.

Mehmet Türk

TİGRİS HABER - Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne giden Leyla Zana, kar yağışı altında halka hitaben yaptığı konuşmada, çözüm sürecine atıfta bulunarak, "Üçüncü yol demokrasi ve adaletin yoludur" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır eşbaşkanları, Milletvekilleri Cengiz Çandar ve Serhat Eren, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları, Leyla Zana ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır eşbaşkanları, yerel seçim çalışmaları için bugün Kulp, Dicle ve Eğil ilçelerinde partililer ile buluştu. İlk olarak Dicle İlçesi'ne giden DEM Partililer, burada partililer tarafından karşılandı. Konvoy halinde ilçeye giren DEM Partilileri, cadde ve sokaklardan geçtikleri sırada vatandaşlar, zafer işareti yaparak selamladığı görüldü.

Çeşmebaşı’nda meydanında toplanan vatandaşlar, "Jin jiyan azadî ve İmralı cezaevinde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan lehinde slogan attı. Karla karışık yağmur altında halay çeken kalabalığa hitaben ilk Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar konuştu. Dicle halkını 1991 yılında büyük bir başarı elde ettiğini hatırlatan Çandar, "Çok yakında Ortadoğu’ya barış gelecek ve sizlerden aldığımız güçle yeni bir sürece gideceğiz" diye konuştu.

"Özgür ve birlikte bir yaşam"

Daha sonra konuşan Leyla Zana da, 1991’de demokrasi adımlarını bu meydanda attıklarına dikkat çekerek, siyasette üçüncü yol olduğunu işaret ederek, "Bugün de bu adımları başlatacağız. Üçüncü yol barışın, demokrasinin ve adaletin yoludur. Herkesi özgür insan olarak yetiştirmeye hazır mıyız? İrademizi güçlü bir şekilde sandığa yansıtacağız. Bu çocuklarımızın geleceğidir. Güçlü bir iradenin sandıktan çıkması, güçlü bir barış demektir. Güçlü bir demokrasi ve özgürlükçü günler demektir. Özgür ve birlikte bir yaşamın geleceğin tohumlarını 1991’de bu alanda atmıştık. Umuyor ve diliyorum ki üçüncü yolun hayat bulması için de ki biliyorsunuz; bunda sayın Abdullah Öcalan’ın büyük bir payı var. Halklar bütün özgürlüklerini, bütün kimliklerini asimile ve inkar etmediği, birbirine saygı duyarak, geleceği örme umudunu çiziyor. Tekrar diyoruz ki bu fikirleri, bu felsefeyi yaşamda bize öğretene bir selam gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, bazı köylerde ziyaretler gerçekleştiren DEM Partililer, daha sonra seçim çalışmalarını sürdürmek için Eğil ve Kulp ilçelerine gitmek üzere yola çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.