Zerzevan Kalesi’nde içme suyu çalışması başladı

Zerzevan Kalesi’nde içme suyu çalışması başladı
DİSKİ, Roma İmparatorluğu döneminde sınır garnizonu olarak kullanılan ve 2020’de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilen Zerzevan Kalesi’nin içme suyuna kavuşması için proje hazırladı.

TİGRİS HABER - Proje kapsamında uluslararası gökyüzü gözlem şenliklerine ev sahipliği yapacak olan  Zerzevan Kalesi’ne su temin etmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) etüt çalışmalarına başladı.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, içme suyunun temini için Zerzevan Kalesi Arkeolojik Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun ve TÜBİTAK yetkilileriyle bir araya gelerek istişarede bulundu. Zerzevan Kalesi’nin su sorununu çözmek için alternatif planlar oluşturduklarını belirten Tutşi, yapacakları etüt ve fizibilite işlemlerinin ardından tarihi alana zarar vermeden en uygun projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

DİSKİ’nin üzerine düşen görevi büyük bir özveriyle yerine getireceğini kaydeden Tutşi, şöyle konuştu: “Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Zerzevan Kalesi’nin hak ettiği değeri daha da yukarılara taşıması için su sorununu çözeceğiz. Tarihi alan yeniden temiz suya kavuşacak.” (Kaynak: Büyükşehir Basın)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.