VİDEO - Demirciler Çarşısı esnafı fiyat artışlarından rahatsız

VİDEO - Demirciler Çarşısı esnafı fiyat artışlarından rahatsız
Binlerce yıllık geçmişi olan Diyarbakır Sur ilçesinin Balıkçılar başı semtinde bulunan Demirciler Çarşısı'nda 56 yaşındaki demir ustası Mehmet Yılmaz, fiyat artışlarından ve iş yapamamaktan şikâyetçi.

Şirvan Görer

TİGRİS HABER - ‘Çekiç sesleri eski kullanım gibi değil’ diyen ve sitemlerini dile getiren 44 yıllık demir ustası Mehmet Yılmaz, “3 kişi çalışıyoruz ama yetmiyor. 4 kişi olması lazım ama ekonomik nedenlerden dolayı kısıtlamalara gidiyoruz. İşi ilerletmek istiyorduk ama destek bulamadık. Daha önce çok zorlukları vardı ama iyi para kazanıyorduk. Teknolojinin ilerlemesi ile makineler geldi ve bizim işimiz de azaldı. Yüzde 90 azaldı diyebilirim.” Dedi.

demirciler-carsisi-5.jpeg

Fiyat artışlarından ve iş yapamamaktan şikâyet eden Yılmaz, şunları söylüyor; “3 ay önce aldığımız sacın fiyatı 5 kat artışla satılıyor. Kaynak elektrotunun fiyatı 60 liradan 250 liraya çıktı. "Eskiden insanlara iyilik yapmak için kırılan tarım aletlerini tamir ederdim para almadan kaynak yapardım ama artık para almak zorundayım. Fiyat artışlarının bizim gibi zanaatçıları bu hale getirmesi gerçekten çok üzücü."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.