VİDEO - Fuarda ‘cennet bahçesi’

VİDEO - Fuarda ‘cennet bahçesi’
Diyarbakır’da DTSO ve ALZ Grup tarafından düzenlenen 14. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarında ‘Cennetten Bahçe’ ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da DTSO ve ALZ Grup tarafından düzenlenen 14. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarında sergilenen traktörler, tarım aletleri ve tarım ilaçlarından farklı olarak sergilenen çiçekler ve bahçe bitkileri ziyaretçilerin daha fazla ilgisini çekti. Renkleri ve kokusuyla salona ayrı bir hava kattı.

‘Cennet Bahçesi’ adıyla birbirinden farklı çok sayıda çiçeklerin sergilendiği standın yöneticilerinden Mert İlgin bu işe ne zaman ve nasıl başladıklarını anlattı.

whatsapp-image-2023-04-30-at-15-38-00.jpeg

Yalova Üniversitesi Süs Bitkileri Bölümünde de okuyan Mert İlgin babasının İstanbul’da bir Alman firmasının bahçe bakım işlerinde çalışırken, çiçeklerle ve bahçe işleriyle uğraşmayı çok seviyor ve bunu kendisine meslek ediniyor. 2006 yılında Diyarbakır’a dönmek zorunda kalınca kendi firmasını kuruyor ve baba çocuklarıyla birlikte bu işi yapmaya başlıyor.

whatsapp-image-2023-04-30-at-15-40-26.jpeg

Peyzaj işine nasıl başladıklarını Mert Ilgın şöyle anlatıyor; “Babam çocukluğundan beri bahçelerde çalışıyor. Bahçelerde zaman geçirmeyi seven biri olduğu için peyzaj bölümünde kendini geliştiriyor. O yüzden bu işe başlıyor. Diyarbakır’da ilk peyzaj firmasını kuruyorlar. Önce Organize Sanayi tarafında İplik mahallesinde daha sonra da şimdiki yerimiz olan Silvan yolu üzerine taşınıyor.”

whatsapp-image-2023-04-30-at-15-35-14.jpeg

“Babam bu işe başlarken para kazanmak için yapmadı. Bahçe işlerini sevdiği için bu işlere girdi. Bu işte para kazandığını da görünce devamını getirmek istedi.

Ben de çocukluğumdan beri işlere gittim geldim. Ben de bahçede, toprakta zaman geçirmeyi sevdim. Getirisi de güzel olduğu için de bu mesleği yapmak istedim.”

whatsapp-image-2023-04-30-at-15-35-42.jpeg

Küçük bir mekânda neredeyse doğayla iç içe olmak nasıl bir duygu? Bu ortam davranışlarınıza nasıl yansıyor?

Çiçek kokuları üstüme siniyor. Toprakla ve çiçeklerle uğraşmak bütün stresimizi alıyor. Güzel ve sakinleştirici bir uğraş. Sınırlı bir alan da olsa doğanın farklı renklerine dokunuyor, kokusunu alıyorsun.

Büyük kentlerde insanlar betona hapsolmuş durumda, saksılarda da olsa onlara doğadan bir parça sunuyoruz. Çiçek eve girdiği zaman ya da bahçede olduğu zaman evin havasını, ortamını değiştiriyor. Bahçede olduğu zaman binanın görünümünü farklılaştırıyor ve değerini arttırıyor. Betonlaşmanın olduğu yerde ağacın da olması lazımdır. Ağacın olmadığı yerde insan nefessiz kalır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.