VİDEO - Gurbette ekmek kavgası

VİDEO - Gurbette ekmek kavgası
Kadıköy iskelesine doğru yaklaşınca Kürtçe bir müzik sesi insanın dikkatini çekiyor.

Özel haber/ Mümin Ağcakaya

Kadıköy iskelesine doğru yaklaşınca Kürtçe bir müzik sesi insanın dikkatini çekiyor. Müziğin geldiği sahil kenarına doğru gidince sırtını denize vermiş, güneşin sıcaklığından korunmak için şemsiyenin altında gurbet türkülerini söyleyen bir sokak sanatçısı sesiyle ekmeğini kazanıyor. Sokak sanatçısıyla müzik arasında sohbet edince Batman’dan geldiğini öğreniyoruz. Batmanda bu işi yapması ve geçimini sağlayacak ortamı bulması zor olunca müzik aletini sırtlıyor ve soluğu İstanbul’da alıyor.

batmandan-istanbul-yollarina-1.jpgAydın Destan memleketi Batmandan ‘’taşı toprağı altın diyorlar herkesi barındıran bir beni niye barındırmasın’’ diyerek İstanbul’a geliyor. Başka iş bulamadığı için o da en iyi bildiğini yapmaya başlıyor. İstanbul’da geçimini sağlayabilmek ve geride kalan ailesine katkı sunabilmek için sokak sanatına başlıyor. Mekân olarak tuttuğu Kadıköy sahilinde sanatını yapıyor.

batmandan-istanbul-yollarina.jpg

Kadıköy iskelesinin yakınında vapurdan inenler vapura binenler, yoldan geçenler onun sesini duyuyorlar. Yoldan geçenler ve kendisi gibi gurbet ellere çalışarak hayatını devam ettirmek için gelenler memleketini anımsatan müziğin sesini duyunca kulak kabartmadan geçemiyorlar. Bir kısmı da hemen telefonu çıkartarak çekime başlıyorlar. Kimisi de gönlünden ne geçerse önündeki kutuya bırakıyor.

Sokak sanatçısı Aydın Destan, Diyarbakır’dan geldiğimizi öğrenince Diyarbakır’a da selam olsun diye bir de Diyarbakır türküsünü seslendirerek selam olsun dedi. Kilometrelerce uzakta da olsa memleket hasretini burnunda tütüyor. Hasretini türküleriyle dile getirmeye çalışıyor. Aydın Destan Batmanlı da olsam aramızda ne kadar mesafe var ki, her ikisi de memleket toprağı diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.