VİDEO - Pazarcılar: Etiket koymaya korkuyor ve utanıyoruz

VİDEO - Pazarcılar: Etiket koymaya korkuyor ve utanıyoruz
Zamların ardından yurttaşlar pazar alışverişinde temel ihtiyaçlarını aldığını, pazarcılar ise ürünlere fiyat etiketi bırakmaya korktuklarını belirttiler.

Serhat Özdemir - Mahsum Kara/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Tüketim ürünlerine gelen zamların ardından yurttaşlar adeta isyanda. Pazarlarda ise, durum içler acısı hale geldi. Pazarcılar, ürünlere etiket koymaktan çekindiklerini, hatta utandıklarını ifade ederken, vatandaşlar ise, bütçeye uygun olan temel ihtiyaçları alabildiklerini ifade ediyor.

Tigris Haber olarak, yurttaşa bu hafta Merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler (ofis) Mahallesinde kurulan pazarda, mikrofon uzattık. Hareketliliğin az olduğu pazarda vatandaşlar, ürünleri 2- 3 lira daha az bir fiyata alabilmek için genellikle akşam saatlerini bekliyor. Pazarcılık yapan Ali İhsan Yemez, "Gün geçtikçe her şey daha da kötüye gidiyor. Aldığımız ürünü ertesi gün aynı fiyata alamıyoruz. Bir ürüne fiyat vermeye utanıyoruz. Şeftalinin kilosu normal şartlarda 15 ila 20 lira olması gerekirken, şuan 40 liradan satılıyor" dedi.

pazarcilar-1.jpeg Yemez, sözlerinin devamında ise yurttaşın bitme durumuna geldiğini söyleyerek, "Ürünü azar azar getiriyoruz. Geçen yıl pikapla buraya ürün getiriyordum. Bu yıl daha az getiriyorum. Yurttaş olarak neredeyse bitmek üzereyiz. Fiyat asmaya korkuyoruz. Etiket yazdığımızda vatandaş rakamı görünce gerisin geriye dönüyor. Onunda alım gücü yok, bende mecburen fiyat asmıyorum, konuşarak ikna etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

pazarcilar-5.jpeg'Etiketsiz satış’

Pazarcı Hacı Yaşar ise, fiyat bırakamadıkları ve bazen zararına ürün sattıklarını dile getirerek, "Fiyatlar konusunda vatandaşta bizde haklıyız. Fiyat bırakamıyoruz. İnsanların alım gücü düşük, bazen 15'e verdiğim ürünü 12 liraya da veriyorum. Kimilerine zararına da olsa ürünü sattığımız oluyor. Çünkü evine boş gitmesin. Alım gücü gerçekten çok düştü, buda zor bir durumdur" dedi.

pazarcilar-6.jpeg'İstediğime ulaşamıyorum'

Alışverişe çıkan yurttaşlar fiyattan yakındıkları ve artık istedikleri yerine temel ihtiyaçları bile zor aldıklarını dile getirerek şöyle konuştular;

pazarcilar-3.jpegYurttaşlardan Zülfü Kılıç, "İmam verdiği vaazı kendi yaşamadığı için seçtiğimiz insanlar, bizleri kandırdıkları için biz bu haldeyiz. Ekonomi ve yaşam şartları bellidir. Bir emekli maaşı 7 bin 500 lira, evin faturalarına bile yetmez. Eskiden pazara geldiğimde sebze ve meyve alırdım. Şimdi ise sadece ihtiyaç olanı kısıtlı bir şekilde alıyoruz. Meyveyi zaten alınamıyor. Bu insanların nasıl yaşadığını kimse düşünmüyor. Yukarıda başka aşağıda da insanların yaşadığı başka bir hayat var"

Emekli Öğretmen Leyla Azizoğlu, "Pazarda fiyatlar çok yüksek. Emekli öğretmen olarak, alım gücüm düşük ve istediğime ulaşamıyorum. İsteklerimi değil, temel ihtiyaçlarımı alıyorum. Alım gücü çok düştü. Bazı ürünlere ulaşamıyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum