VİDEO - Tekerlekli sandalyesi çalındı, eve mahkûm oldu

VİDEO - Tekerlekli sandalyesi çalındı, eve mahkûm oldu
Diyarbakır'da tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren engelli Mehmet Veysi Arık'ın tekerlekli sandalyesi çalındı. Tekerlekli sandalyesi olmadığı için evden çıkamaz duruma gelen engelli Artık’ın annesi, yetkililerden tekerlekli sandalye desteği istedi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Veysi Arık yüzde 98 engelli bir yurttaş. Yaklaşık bir ay önce evinin önünde bulunan tekerlekli sandalyesi çalındı. Annesinin bakımına muhtaç olan Arık, tekerlekli sandalyesi çalınınca eve mahkûm oldu. Hırsızlık olayına isyan eden aile, yetkilerden yardım talebinde bulundu.

Oğlumu bir aydır evden çıkaramıyorum

Oğlunun yüzde 98 engelli olduğunu belirten Zülfiye Arık,"Oğlum yürüyemiyor, konuşamıyor, tek başına hareket edemiyor. Günlük ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığı için annesi olarak başında durmak zorundayım. Her ihtiyacını elimden geldiğince karşılıyorum. Hırsızlık olayı bizi mağdur etti. Zaten engelli, yatalak bir durumda. Bunlar yetmezmiş gibi oğlumun tekerlekli sandalyesini çaldılar. Oğlum bir aydır evden çıkamıyor, eve mahkûm oldu. Tekerlekli sandalye alacak durumumuz yok. Çok zorluk yaşıyoruz. Yaşı ilerledi, oğlum dışarı çıkmak istiyor, ama çıkaramıyorum" dedi.

Yetkililerden yardım bekliyoruz

Tekerlekli sandalye için bir aydır başvuru yaptıklarını, ancak olumlu bir dönüş almadıklarını dile getiren Arık, şunları söyledi; "Hırsızlık olayı olduğunda polisler geldi tutanaklarını tuttu. Bizlere en yakın zamanda hırsızları bulacakları söylediler. Bir aydır hiç bir haber yok. Valiliğe gidip tekerlekli sandalye için başvuru yaptık, ama şu ana kadar bize olumlu bir dönüş yapmadılar. Tek isteğim oğlumu dışarı çıkarıp dolaştırmak. Yetkililer tekerlekli sandalye için yardım istiyorum. Bir aydır çok sıkıntı yaşıyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.