BDP Batman adayını belirlemek için ön seçim yapacak

BDP Batman adayını belirlemek için ön seçim yapacak
BDP'nin 2014 yılı yerel seçimleri için Batman'da belirleyeceği adaya ilişkin bin 780 delege 28 Kasım günü 6 ayrı noktada sandık başına gidecek.

BATMAN -BDP Batman İl Örgütü, 2014 yerel seçimlerinden önce yapılacak olan ön seçimle ilgili il binasında basın toplantısı düzenledi. Konuya ilişkin açıklama yapan BDP PM üyesi Nezir Gülcan, yaklaşık 2 aydır yerel seçim çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, BDP Batman Belediye Başkan adayı belirleme yönteminin ön seçimle olacağını söyledi. Bin 780 delegenin katılımı ile ön seçim yapılacağını ifade eden Gülcan, "Şu an aday adaylığı için 13 başvuru bulunuyor. 28 Kasım günü 4 halk evi ile 2 taziye evinde bin 780 delegenin katılımıyla temayül yoklamasını yapacağız. Delegeler kimi seçerse bizim adayımız o olacaktır. Biz daha önce delegelere söyledik. Bizim adımımıza herhangi bir kişiyi seçmeyin. Delegelerin vicdanına bıraktık" dedi. 


Delegelerin seçimi sonrasında kim aday olursa onunla birlikte belediye seçim çalışmalarını yürüteceklerini dile getiren Gülcan, aday kim olursa olsun Batman'da ki yerel seçimleri büyük bir farkla yeniden kazanacaklarını söyledi. Ön seçimde oy kullanacak kişilerin delege kartı ile oylarını kullanacaklarını ifade Gülcan, delegeler 28 Kasım günü saat 09.00'dan 1700'e kadar oylarını kullanacaklarını kaydetti. Delegeler oy pusulasıyla kendi adaylarını seçebileceklerini ifade eden Gülcan, yapılacak ön seçim sonrasında sandık noktalarında ve ardında ikinci defa BDP il binasında oyların sayılacağı ve adayın belirleneceği söyledi. (DİHA) 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.