VİDEO- Büyükşehir’in baz istasyonu ısrarı!

VİDEO- Büyükşehir’in baz istasyonu ısrarı!
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesi Nazım Hikmet Caddesindeki parka baz istasyonu kurulmak isteniyor. Vatandaşlar duruma tepkili. TOMA eşliğinde baz istasyonu kurulumu sürüyor.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da baz istasyonu gerginliği sürüyor. Kentte şimdiye kadar kurulan baz istasyonlarının birçoğu park alanlarına kuruldu. Son olarak Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesi Nazım Hikmet Caddesindeki parka da baz istasyonu kuruluyor. Çevre sakinlerinin tüm tepkilerine rağmen istasyonun kurulması için kazı çalışması yapıldı.

Baz istasyonun kurulmaması için mahkemeye başvuru yaptıklarını söyleyen Tiriyat Evleri site yöneticisi Burhan Koyuncu, mahkeme kararı çıkmadan istasyonun kurulmasının hukuksuzluk olduğunu söyledi.

Mahkeme kararı beklenmeden çalışmalar başladı

Koyuncu: “Kaldığımız çevrede baz istasyonu kurulmaya çalışılıyor. Bu çevrede yaşayanlardan bazıları hasta, diyalize giren hastalar var, kanser hastaları var, hepimizin sağlığı tehlikede olduğunu düşünüyoruz. Baz istasyonunun kurulmasına karşı çıktık. “Büyükşehir belediyesi tarafından buranın baz istasyonu için verildiğini” söylediler. İlk başta Kayapınar Belediyesine itirazda bulunduk. Kayapınar Belediyesi bizi Büyükşehir’e yönlendirdi. Bizlerde Büyükşehir belediyesine itirazda bulunduk. Onlarda, “Baz istasyonu yapım kararının verildiğini, çalışma mahkeme yoluyla durdurulabilir” dediler. Biz de bunu İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma davası açtık. Dava henüz sonuçlanmadan baz istasyonu kurulmaya çalışılıyor. 3 defadır geliyorlar. İlk ikisinde bütün site sakinleri toplanıp baz istasyonun kurulmasına engel oldu. Maalesef bu sefer polis eşliğinde tekrar gelip baz istasyonun yerini parkta kazdılar” dedi.

“İzin almaları sorunu çözmez”

İnsan sağlığının görmezden gelindiğinin de söyleyen Koyuncu, “Baz istasyonun insan sağlığına ciddi anlamda zarar getireceğini iddia ediyoruz. Yarın öbür gün çevre sitelerin herhangi birinde herhangi bir sağlık sorunu yaşanması halinde Büyükşehir'i ve baz istasyonu kuran şirketi dava edeceğiz. Bu durum hukuksuzdur. Bir yerlerde izin almaları sorunu çözecek değildir. Burada insan sağlığı önemli ve bizler baz istasyonun kurulmasına karşıyız” şeklinde konuştu.

“İnsan sağlığı düşünülmüyor”

Mahalle sakinlerinden Mesime Babayiğit ise şöyle konuştu: “Aileler, çocuklar birlikte gelip parkta oturup zaman geçiriyor. Baz istasyonunun alanı evlere 20 metre uzaklıkta, normalde en az 400 metre uzaklıkta olması gerekir. İnsan sağlığı düşünülmüyor. Tamamen kendi ceplerini düşünüyorlar. Mahkemeye gittik. Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Normal de mahkemenin sonucunu beklemeleri gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi insanlara değer vermiyor.”

Rahmi Güneş adlı vatandaş da şunları söyledi: “Bu tür keyfiyetlere son verilmesi gerekir. Vatandaşın görüş ve önerilerinin belediye tarafından dikkate alınması gerekiyor. Herkesin kullandığı yeşil alanlarda baz verici istasyonların olmaması gerekir. Yetkililer sesimizi duysun.”

Bu arada, Türkcell ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında kentin farklı noktalarına 18 baz istasyonu kurulması için protokol imzalandığı öğrenildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.