VİDEO - 'Çiftçi tüccarın pençesine itilmesin'

VİDEO - 'Çiftçi tüccarın pençesine itilmesin'
Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, binlerce ton buğdayın harmanda kaldığını ifade ederken, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, çiftçilerin tüccarlara teslim edildiğini söyledi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, binlerce ton buğdayın harmanda kaldığını ifade ederken, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, buğday fiyatlarında yaşanan belirsizlikten dolayı çiftçilerin tüccarlara teslim edildiğini söyledi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İl Başkanı Abdullah Atik ve Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Çınar ilçesine bağlı Kazıktepe Köyündeki çiftçilerle bir araya gelerek, yaşadığı sorunlara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çiftçi ton başı 2 bin 500 TL zararda

Çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, “Çiftçilerimiz, TMO'dan randevu alamıyor. Çiftçi buğdayını satamıyor. Çiftçilerimiz şu an üretimini harmana bırakmış durumda. Normal şartlarda çiftçilerimiz hasat ettiği buğdayı TMO’ya veya Lisanslı Depoculuk ve Ürün İhtisas Borsası’na (LİDAŞ) teslim ediyordu. Bu yıl topladıkları buğdayı harmana yıkmış durumdalar. Serbest piyasada buğday 6 bin 500 TL’den satılıyor, buğday TMO’da 10 bin TL’den satılıyor. Çiftçi zarar ediyor ve perişan bir durumda. Yetkililere sesleniyoruz; Çiftçinin şu an ton başı bin 500 ila 2 bin 500 TL arasında bir zararı var. Sesimizi duysunlar, Diyarbakır’da yüzlerce ton ürün harmanda bekliyor. Çiftçi sahipsiz değildir.” şeklinde konuştu.

Çiftçiler mağdur ediliyor

Ardından söz alan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bu hükümet maalesef çiftçi ve üreticiden yana değil” diyerek şunları söyledi; “Bu hükümet, tüccar, aracı ve tancıdan yana. Buğday ve arpaya biçilen bir fiyat var, ama TMO yeterli alımı yapmıyor, çiftçilere randevu vermiyor. Maalesef bu durum çiftçileri tüccara mahkûm hale getirdi. Yaşanan bu durum bütün bölgede çiftçileri mağdur ediyor. Bu politikalara son verilsin. Hızlı bir şekilde çiftçilere randevu verilsin. Çiftçilerimiz, aracıya ve tüccara teslim edilmesin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.