DEVA’lı Akildiz, Kürtlere yönelik saldırıları kınadı

DEVA’lı Akildiz, Kürtlere yönelik saldırıları kınadı
DEVA Partisi Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz, Konya katliamına ilişkin: “Son dönemde özellikle Kürtlere yönelik saldırıların sayısında artış yaşanması cezasızlık ortamının bir ürünüdür” dedi.

TİGRİS HABER - Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Caddesi Özşahin Sokak’taki bir evde aynı aileden 7 Kürt vatandaşın katledildiği olaya yönelik tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Farklı kesimler, olayı şiddetle kınayarak faillerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini, cezalandırılmasını talep ediyor.

“Cezasızlık ortamının bir ürünüdür”

Kısa süre önce Afyon, Ankara ve Konya’da benzer ırkçı saldırıların meydana geldiğine dikkat çeken Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz: “Türkiye’de çok sayıda nefret suçu işlenmektedir. Ne yazık ki Türkiye’de nefret söylemi ile suçlarının düzenlenmesiyle ilgili sorun alanları oldukça büyüktür. Türkiye’de nefret suçları ile ilgili kapsamlı bir yasal düzenlemenin eksikliği sistematik bir biçimde bu saldırıların devam etmesine de zemin hazırlamaktadır. Son dönemde özellikle Kürtlere yönelik saldırıların sayısında artış yaşanması da bu cezasızlık ortamının bir ürünüdür” şeklinde konuştu.

“Tedbirleri neden göz ardı ettiler”

Akildiz, katliamların İzmir HDP İl Binasına yapılan saldırı ile başladığını ifade ederek şunları söyledi: “Aile yakınlarının ve aile avukatının açıklamalarına baktığımız zaman daha önce yaşananlar katliamın habercisiydi. Vatandaşın malını, canını, huzur ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan devletin kolluk kuvvetleri, almaları gereken tedbirleri neden göz ardı ettiler. Aynı aileden 7 kişinin katledilmesi olayının arkasındaki neden hemen araştırılıp kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Geldiğimiz noktada Hükümet, iktidarını koruyabilmek için toplumun bir kesimini ötekileştirerek ve ayrıştırarak hedef haline getirmiş, bunun sonucu olarak bu tür olaylara zemin hazırlamıştır. ”  (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.