Diyarbakır’daki 'yerel ittifak'tan ilk açıklama

Diyarbakır’daki 'yerel ittifak'tan ilk açıklama
Diyarbakır’da bir araya gelen 6 partinin il başkanları ortak açıklama yaptı. Başkanlar, hükümetin ekonomi ve hukuk politikalarını eleştirdi, iyileştirme talep etti.

TİGRİS HABER - Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Hür Dava Partisi, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanları ilk defa ortak açıklama yaptı. Hükümetin icraatlarının eleştirildiği açıklamada, kışın yaklaşmasıyla beraber, elektrik, su ve doğalgaz faturalarında yaşanacak zamlara dikkat çekildi.

Endişe ediyoruz

Faturasını ödeyemeyen esnaf ve vatandaşın icralık duruma düşmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen 6 partinin il başkanları açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek, birçok vatandaşın mağdur edildiği hepimizin bilgisi dâhilindedir. Hazır su işletme fabrikalarının kurulu olduğu Gözeli’de vatandaşın susuz hayata mahkûm edildiğini il başkanları olarak kamuoyuna açıklamıştık ve böylece oraya boru hatları çekilmeye başlandı. Bu sefer kış ortasında fakir, işsiz, gündelik işlerde çalıştığında sıcak bir aş bulmaya çalışan vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturası ödenemediği için soğuğa terk edilmesinden endişe ediyoruz. Vatandaştan gecikme zammı, sayaç kapama-açma parası talep edilmemelidir.”

ittifak-diyarbakir-tigris.jpg

Ekonomik tahribata karşı çıkıyoruz

Açıklamada zam ve yaşanan sosyal sorunlara tepkisini meşru bir şekilde gösteren vatandaşların ötekileştirilmesi de eleştirildi. Açıklama şöyle devam etti: “Yanlış ekonomi politikalarının faturası zengine kazanç olarak dönerken, yoksul insanımızın elinden lokmasını alıyor. Bu ekonomik tahribata bizler karşı çıkıyoruz. Paradan para kazanan, fakirden alıp zengine veren, sömürüyü esas alan bu anlayış sorgulanmadıkça işler düzelmez! Üretime, istihdama, kalkınmaya, sanayileşmeye, tarıma, hayvancılığa, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmedikçe işler düzelmez!”

6 partinin geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantı, AK Parti İl Başkanı Şerif Aydın’ın tepkisine neden olmuştu. Aydın, tiwitter hesabından, 6 parti il başkanının bir araya gelmesini eleştirmiş, gelen tepkiler üzerine tiwitini silmişti. (Tigris Haber)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.