‘Elimdeki bilgi Soylu'nunkinden farklı’

‘Elimdeki bilgi Soylu'nunkinden farklı’
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlamanın gerçekleştiği yere giden Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarıyla benim edindiğim bilgiler farklı" dedi.

TİGRİS HABER - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı yerde açıklamalarda bulundu.

İstihbarat ve güvenlik birimlerinin 15 gün öncesinden bu bölgede bir yoğunlaşma tespit ettiğini öne süren Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgilerle kendisine ulaşan bilgilerin farklı olduğunu söyledi.

‘İstihbarat ve güvenlik bu bölgede bir yoğunlaşma saptadı'

'15 günden bu yana devletin bütün istihbarat ve güvenlik sistemlerinin bu bölgede bir yoğunlaşma saptadığını' öne süren Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgilerle kendisine ulaşan bilgilerin farklı olduğunu söyledi. Özdağ şöyle konuştu: "Patlama sırasında kendisi Suriye’de olan Süleyman Soylu’nun bir açıklama yaptığını, bazı imalarda bulunduğunu duyduk. Gerçekten Süleyman Soylu’nun ifade ettiği gibi bu hadisenin arkasında bahsettiği devlet mi var? Yoksa bir başka devlet ile mi bağlantı var? Önümüzdeki günlerde bunun ortaya çıkacağını göreceğiz. Çünkü benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgiden oldukça farklı gözüküyor.”

‘Türkiye’nin kontrolündeki Afrin’den çıkıp gelen biri’

“Zafer Partisi’nin, Suriye’nin Türkiye için bir güvenlik tehdidi olduğu uyarılarının ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı" diyen Özdağ, “Güya Türkiye’nin kontrolündeki Afrin’den çıkıp gelen biri Türkiye’nin göbeğinde bomba patlatıyor. Bu sırada İçişleri Bakanı da Türkiye’nin Erbil’e, Şam’a, Bağdat’a da güvenlik getireceği iddialarında bulunuyor. İstanbul’da güvenlik sağlayamayanların komşu ülkelerde güvenlik sağlayacağı rüyaları görmesi kadar trajik bir şey olamaz” dedi.

Tehdidin bununla da sınırlı olmadığını öne süren Özdağ, “Suriye sınırındaki belirli bölgelere Suriye'de kontrolün HTŞ ve El Nusra’nın tamamen denetimine girdiğini” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.