HAFTANIN ÖZETİ: Diyarbakır’da, Bölgede, Dünyada neler oldu?

HAFTANIN ÖZETİ: Diyarbakır’da, Bölgede, Dünyada neler oldu?
Diyarbakır’da, bölgede, dünyada neler oldu? İşte haftanın özeti...

Diyarbakır’ın Bağlar ilçe Belediyesindeki rüşvet olayının ortaya çıkması üzerine Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun ifadesine de başvuruldu. Beyoğlu’na, savcılıkta ifade vermesinin ardından yurt dışına çıkma yasağı getirildiği öğrenildi.

*

7 yıllık azami tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski eşbaşkanı Gültan Kışanak için basın toplantısı düzenlendi. HEDEP il binasında TJA, HEDEP ve DBP’nin gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Gültan Kışanak’ın derhal serbest bırakılması istendi.

*

Diyarbakır merkeze bağlı Bağlar Belediyesi ile ilgili bir süredir gündemde olan rüşvet iddiaları suçüstüne dönüştü. Rüşvet alındığı ile ilgili yapılan ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan belediyede görevli bir memur ile Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı.

*

HEDEP Diyarbakır milletvekili Serhat Eren, kayyım belediyelerinin seçim öncesi adeta emlakçılığa soyunduğunu, halka ait arsaları satışa çıkardıklarını Meclis gündemine taşıdı. Eren, İçişleri Bakanına yazılı olarak yanıtlaması için sorular sordu.

*

Tutukluluk süresi dolan Gültan Kışanak’ın tahliyesi için mahkemeye başvuran avukat Cihan Aydın, müvekkilinin tutukluluk ve davasının siyasi kararlarla bağlantılı olduğuna işaret etti.

*

Bu yıl 7'ncisi düzen Mezopotamya Kuyumculuk Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı'nda çeşitli ürünler sergilendi. Diyarbakır’daki tarihi Zerzevan kalesinde yapılan kazılarda çıkarılan 3 bin yıllık mücevherler ve takılar ise modeller üzerinde görücüye çıktı.

*

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Ekim ayı raporunu yayınlandı. Buna göre Ekim ayı içerisinde 1 gazeteci saldırıya uğradı, 10 gazetecinin evi basıldı, gözaltına alınan 12 gazeteciden 3’ü tutuklandı. 7 gazeteci kötü muameleye maruz kalırken, 5 gazeteci tehdit edildi, 9 gazetecinin haber takibi yapması engellendi. Tutuklu gazetecilerden 4’ü cezaevinde hak ihlaline uğradı. 5 gazeteci hakkında soruşturma açılırken, iki gazeteci hakkında görülen davada toplamda 10 yıl hapis cezası verildi.

*

Atatürk'ün 106 yıl sonra Diyarbakır'da çekilen fotoğrafı ortaya çıktı!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır'da II. Ordu Kumandanıyken çekilen daha önce hiç görülmemiş bir fotoğrafı 106 yıl sonra ortaya çıktı. Fotoğraf, sosyal medyada ve Halk TV.com.tr’de yayınlandı, büyük ilgi gördü.

*

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. Gazze'nin 2,3 milyonluk nüfusunun yarısı çocuklardan oluşuyor ve Gazze'de ilk 3 haftada öldürülen çocuk sayısı, dünyada son 3 yılda öldürülen çocuk ortalamasını aştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda öldürülen 7 bin 28 Filistinlinin yüzde 40'tan fazlası çocuk.

*

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.