VİDEO - Memur-Sen Diyarbakır İl başkanından AK Parti’ye rest

VİDEO - Memur-Sen Diyarbakır İl başkanından AK Parti’ye rest
Memur-Sen Diyarbakır İl başkanlığı basınla bir araya geldi. Memur-Sen Başkanı Ramazan Tekdemir memurların bütün haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Mahsum Rençber

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Bilen Kavurmacım da basın mensupları ile bir araya gelen Memur-Sen il başkanı ve yönetimi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

20 bin aktif üye

Toplantıda konuşan Memur-Sen Diyarbakır il başkanı Ramazan Tekdemir, sendikaları ile ilgili verileri paylaştı. “Memur-Sen Diyarbakır ailesi 20.000 aktif üye, çarpan oran bakımından daha fazla bir sayıya karşılık gelen büyük bir camia. Bizler bu kadar üyemizle yetkili sendikayız.”

Tekliflerimiz değerlendirilmeli

Toplu iş sözleşmesine değinen Tekdemir, “Toplu sözleşme süreci 1 ağustosta başladı ve görüşmeler devam ediyor. Kamu çalışanlarımızın özlük hakları iyileştirilmeli. Alım gücünü yükseltecek tekliflerimize olumlu yaklaşılmalı. Bizim 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibariyle refah payı dahil %70, 2025 yılı için 6’şar aylık dönemler itibariyle Refah payı dahil %40 teklifimiz rasyonel değerlendirmelerle kararlaştırılmış reel bir tekliftir. Kabul edilmelidir” İfadelerini kullandı.

memur-sen-1.jpeg

“Tabanımız örtüşüyor diye eleştiremeyiz anlamına gelmez”

Hükümete yakınlığı ile eleştirildiklerinin dile getiren Tekdemir, “Bizi Hükümete yakın bir sendika olarak kodlayan belli sabitelerin içinde sıkışmış zanneden bakışların farkındayız. Evet, biz Ak parti ile taban örtüşmesi yaşıyoruz. Son seçimde de tercihimizi Ak Parti’den yana kullandık. Ancak kuruluş tarihimiz 14 Şubat 1992. Ama doğru bildiklerimizi savunurken, yanlış bulduklarınızı eleştirirken sınırları zorlamaktan geri durmadık. Bu şehirde yaşanan yolsuzlukları hep dile getirdik. Yapılan yanlışlar uygulamalara sert eleştiriler getirdik. Bundan sonra da ahlaki öğretilerimizin ekseninde kurumsal yasalarımızla özgün çizgimizi takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.