Mordem Sanat Okulu'ndan yeni bir başlangıç

Mordem Sanat Okulu'ndan yeni bir başlangıç
Mordem Sanat Okulu, yeniden inşa ederek yaptığı sanat okulunun açılışını dün akşam verdiği bir resepsiyonla gerçekleştirdi.

        

Mordem Sanat Okulu, aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya'nın da bulunduğu kalabalık bir sanatsever topluluğuna sahnelerini açtı.

Açılış konuşmasından sonra programa katılan sanatçılar ve konuklar yeni bir sanat yerinin açılmasından dolayı duydukları heyecan ve sevinci, dile getirdi. Açılış konuşmalarından sonra kısa bir dans gösterisi yapıldı. Ardından İhsan Kızılboğa ve arkadaşları sahnede yerini aldı. Seslendirdikleri eserlerden sonra; Udi Yervant sahnede uduyla yine dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.  Yervant'ın yarattığı duygusallık dinleyenleri de sarıp sarmaladı.

Almanya’dan Mordem Sanat’ın açılışına katılmak için gelen Gani Cansever; Ahmed Arif'ten ve Nazım Hikmet'ten okuduğu şiirler ve seslendirdiği türkülerinden sonra, sahnedeki yerini alan Mehmet Atlı'ya bıraktı. Atlı ve  grubu izleyicilere bir müzik ziyafeti çekerken, dinleyenler ise hem hüzünlendi hem de coşku dolu anlar yaşadı.

  • Program Dr. Halil İbrahim Kahar’ın okuduğu şiir ve şarkılarla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.