Muhtaç Çocuklarla Dayanışmaya

Muhtaç Çocuklarla Dayanışmaya
Diyarbakır, Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği, Yardıma muhtaç çocuklara verilen eğitim bursuna katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır’ın duyarlı kadınlarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.

Derneğin 32 yıllık başkanı Aysel Sürel derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sur’da mağdur olan ailelerle ve çocuklarla iletişime geçtiklerini belirten Sürel, “Şuan dernek olarak üniversitede okuyan 30 çocuğumuza burs veriyoruz. Öğrenci burslarımız Ekim ayından Haziran’a kadar devam etmektedir.  Burs dışında yardıma ihtiyacı olan çocuk, birey, aile herkese ulaşmaya destek sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Bölgedeki işadamlarına ve duyarlı çevrelere çağrıda bulunan Dernek Yönetim Kurulu üyesi Zülal Koç, “Buradan bölgemizdeki iş adamlarımıza, kadın örgütlerine, STK’lara çağrı yapıyoruz; Derneğimiz yardıma muhtaç çocukları korumayı ilke edinen ve bunun için kurulmuş bir dernektir. Yardıma muhtaç çocuklara, ailelerine destek olmak isteyen tüm duyarlı çevrelerin derneğimiz ile dayanışma içinde olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır, Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği dün Vip Garden Restoran’da kentin duyarlı kadınlarıyla bir araya geldi. Yardıma muhtaç çocuklara destek amaçlı yapılan kahvaltılı toplantıya kentteki duyarlı kadınların ilgisi yoğun oldu.

32 yıldır yardıma ve korunmaya muhtaç çocuklar için emek veren ve yaşamının 32 yılını çocuklara adayan Dernek Başkanı S. Aysel Sürel derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 1983 yılında Çocuk Esirgeme Kurumunda başkanlık yapan Sürel, 2002 yılında çıkan 5027 sayılı yasa nedeniyle çocuklara yönelik destek çalışmalarını bağımsız olarak kurduğu Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği olarak sürdürdü.

Ömrünün yarısına yakınını çocuklar için dayanışma faaliyetlerine adayan Sürel, Bölge genelinde çocuklara burs yardımları yaparak, çocukların eğitim giderlerine katkı sunmayı öncelikleri arasına aldığını söyledi.

“Üniversitede okuyan 30 çocuğumuza burs veriyoruz”

Korunmaya ihtiyacı olan çocuk, birey ve ailelere sunduğu katkılarla toplumsal yaşama sosyal destek sağlayan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Sürel, “ Çocuk Esirgeme Kurumunda faaliyet gösterdiğim zaman yuvadaki çocuklara yönelik çalışmalarımız vardı. Ancak 2002’de çıkan 5027 sayılı kanun’dan sonra yeni bir dernek kurarak dışarıya açıldık. Şuan dernek olarak üniversitede okuyan 30 çocuğumuza burs veriyoruz. Öğrenci burslarımız Ekim ayından Haziran’a kadar devam etmektedir.  Burs dışında yardıma ihtiyacı olan çocuk, birey, aile herkese ulaşmaya destek sunmaya çalışıyoruz. Derneğimizin geliri üye aidatlarımız, derneğimize yapılan bağışlar ve bugünkü gibi duyarlı kadınlarımızla yaptığımız etkinliklerde elde ettiğimiz gelirlerden oluşmaktadır. Ben de bir Diyarbakırlıyım ve kent genelinde birçok çevre ile dostane ilişkilerim var. Sağ olsunlar Diyarbakırlı kadınlarımız, derneğimizin faaliyetlerine büyük katkı sunmakta ve çocuklarımıza yardım hususunda büyük bir duyarlılık göstermektedirler. Sur’da mağdur olan ailelerle ve çocuklarla iletişime geçtik. 100 aileye ve çocuklarına gıda, giyecek, ev eşyası ve çeşitli yardımlarda bulunduk. Burs verdiğimiz çocuklar içinde Üniversite’de okuyan Sur’lu çocuklar da var. Sur’lu ailelerle dayanışmamız sürmektedir. Bağlar’daki birçok aileye ulaşmış durumdayız ve bu çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz.  

 

 

“Tüm duyarlı çevrelerin derneğimiz ile dayanışma içinde olmasını istiyoruz”

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Zülal Koç, “Bölgemizde ve ilimizde bulunan iş adamlarından, Sivil Toplum Kuruluşlarından ve duyarlı vatandaşlarımızdan derneğimize destek bekliyoruz. Derneğimiz kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir dernektir, kimseden şuana kadar herhangi bir destek alamadık. Tabii ki, derneğimizin faaliyetlerini hakkıyla yerine getirebilmek için ciddi bir maddi güce ihtiyacımız ve bunun için de duyarlı insanlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Buradan bölgemizdeki iş adamlarımıza, kadın örgütlerine, STK’lara çağrı yapıyoruz; Derneğimiz yardıma muhtaç çocukları korumayı ilke edinen ve bunun için kurulmuş bir dernektir. Yardıma muhtaç çocuklara, ailelerine destek olmak isteyen tüm duyarlı çevrelerin derneğimiz ile dayanışma içinde olmasını istiyoruz.”

Haber:Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.