ÖZEL HABER- Kulp Kayyumu’na ‘hizmet’ tepkisi!

ÖZEL HABER- Kulp Kayyumu’na ‘hizmet’ tepkisi!
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde, kayyum Fatih Dülgerolu’nun talimatı ile yaklaşık 8 ay önce başlatılan alt yapı çalışmaları vatandaşları bezdirdi. İlçe sakinleri, çalışmaların biran önce bitmesini istiyor.

HABER MERKEZİ- ÖZEL

Tigris Haber- Mevsimler geçti üzerinden ama Kulp'taki altyapı çalışmaları hala bitmedi. İlçeyi şantiye alanına çeviren altyapı çalışmalarının yeniden ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği belirsizliğini korurken, vatandaşlar ve esnaflar toz dumandan şikayetçi.

Kaymakamla konuştuk, çalışmalar başlayacak!

 İlçedeki uzayan altyapı çalışmalarıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Kulp Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İhsan Sancar, " Evet, uzun süredir bu altyapı çalışmaları başladı ve çalışmaların bu kadar uzamasından esnaflar da vatandaşlar da şikayetçi. Altyapı çalışmalarından dolayı kazılan yerlerde oluşan toz duman vatandaşı çok rahatsız ediyor. Bu durumu bizzat Kaymakam Bey ile de görüştük ve ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Kaymakam Bey'in söylediğine göre ihaleyi alan firma teminatını da yatırmış ve olay bitmiş ve en kısa zaman içinde çalışmalar başlayacak. Çalışmaların en kısa zaman içinde bitirilmesi için de biz esnaflar olarak elimizden gelen her türlü baskıyı yapacağız" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2018 yılı başından beri devam eden altyapı çalışmaları bir türlü bitmek bilmiyor. İlçenin her yerini kazıp altını üstüne getirenler adeta Kulp'u bir şantiye alanı haline getirdiler. Bir süredir çalışmaların tümden durduğu ilçede vatandaşlar ve esnaflar büyük sıkıntı yaşıyor. Bütün bir ilçe toz duman içinde ama çalışmaların ne zaman yeniden başlayacağı ve ne zaman biteceği ise belirsizliğini koruyor.

Özellikle cadde kenarında evi olan vatandaşların pencerelerinde bir karış toz birikirken, esnaf ise ürünlerini tozlardan temizlemekten bıkmış durumda. Aynı zamanda okulların açılmasıyla birlikte binlerce öğrenci tozun dumanın içinde okul yolunu tutarken, tozlu havayı soluyan çocukların sağlığı da tehdit altında.

Kulp'ta süren altyapı çalışmalarının ne zaman biteceği ve gerek vatandaşların gerekse de esnafların yaşadıkları sıkıntıları sorduğumuz Kulp Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İhsan Sancar, konuyla ilgili esnaflarla birlikte Kaymakama gittiklerini ve çalışmaların en kısa zamanda başlaması için çaba harcadıklarını belirtti.

'Çalışmaların uzamasından esnaflar da vatandaşlar da şikayetçi'

Altyapı çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağına dair Kulp Kaymakamından söz aldıklarını belirten Sancar, şöyle konuştu: "Bildiğim kadarıyla 27 Ağustos'ta ihalesi yapıldı. Umarım çalışmalar en kısa zaman içinde yeniden başlar. Evet, uzun süredir bu altyapı çalışmaları başladı ve çalışmaların bu kadar uzamasından esnaflar da vatandaşlar da şikayetçi. Altyapı çalışmalarından dolayı kazılan yerlerde oluşan toz duman vatandaşı çok rahatsız ediyor. Bu durumu bizzat Kaymakam Bey ile  de görüştük ve ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Kaymakam Bey'in söylediğine göre ihaleyi alan firma teminatını da yatırmış ve olay bitmiş ve en kısa zaman içinde çalışmalar başlayacak. Çalışmaların en  kısa zaman içinde bitirilmesi için de biz esnaflar olarak elimizden gelen her türlü baskıyı yapacağız. Çalışmalar başlayıncaya kadar ise vatandaşın daha fazla mağduriyet yaşamaması için zabıtlara söyledik, çarşıyı üç beş kez sulasınlar diye."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.