Peru’da, Diyarbakır’ı ve Dicle Üniversitesini tanıttılar

Peru’da, Diyarbakır’ı ve Dicle Üniversitesini tanıttılar
D.Ü Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Servet Bademkıran ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan İçen, AB’nin Erasmus projeleri kapsamında Peru’nun Arequipa şehrinde bulunan proje ortakları Universidad Católica De Santa María’yı ziyaret etti.

Ramazan Yavuz

TİGRİS HABER - Ziyaret sırasında Prof. Dr. Servet Bademkıran ve Prof. Dr. Hasan İçen,UniversidadCatólica De SantaMaría Rektör Prof. Dr. Manuel AlbertoBrıceño Ortega, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve UniversidadCatólica De Santa María dış ilişkiler yetkilisi Prof. Dr. FernandoFernandez ile çeşitli görüşmeler yaptı.

veteriner-4.jpeg

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Servet Bademkıran ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan İçen, UniversidadCatólica De SantaMaría’nın senato toplantısına katılıp Dicle Üniversitesi ile Veteriner Fakültesinin yapısı, bilimsel faaliyetleri ile imkânlarını konu alan slayt ve video sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumda ayrıca, Diyarbakır’ın tarihi, kültürü ve sosyal yapısı da tanıtıldı. Ziyarette, Dicle Üniversitesi’nden giden öğretim üyeleri onuruna müzik ve halk oyunları gibi bazı sanatsal faaliyetler düzenlendi.Dicle Üniversitesi öğretim üyeleri, UniversidadCatólica De SantaMaría Veteriner Fakültesi öğrencilerine yönelik İç Hastalıkları ile Jinekoloji alanındaki güncel konular hakkında sözlü sunumlar ve bazı uygulamalar gerçekleştirdi. Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri, Güney Amerika’nın dağlık yerlerinde yaşayan Lamaların yetiştirildiği Üniversite’ye bağlı bir çiftliği de gezerek bilgi aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.