Sur mağdurlarına: Eziyetten eziyet beğenin

Sur mağdurlarına: Eziyetten eziyet beğenin
Evlerimizde oturamıyoruz; anahtarı teslim aldık ama evlerin eksikleri bir türlü giderilmiyor

Diyarbakır Kayapınar Çölgüzeli’nde 736 konut projesi kapsamında Sur mağdurlarına, evlerindeki eksiklerin giderilmesi için yüklenici firma ALFEN İnşaat tarafından, ‘Konut tespit tutanağı’ ve ‘Konut teslim tutanağı’nı Sur mağdurlarına önceden imzalatılıyor. Mağdurlar eksik olan evlerin onarımını için bir türlü ALFEN İnşaat’a yaptıramıyor.

Sur mağdurlarından Leyla Tarlak, evinin anahtarını aldı ama evdeki eksiklikler giderilmediği için bir türlü evine yerleşemiyor. Evini su basan ve parkeleri kullanılmaz hale gelen Tarlak, evinin tadilatını yaptırmaya çalışırken evindeki musluklardan oldu.  

“2018 yılında gerçekleşen kurada Diyarbakır Kayapınar  Çölgüzeli’nde 736 konut projesi kapsamında TİP-2 9 Blok Kat: 3 No: 16 nolu daire Leyla Tarlak’ın  77 yaşındaki ninesi Fatma Tarlak’a  çıktı. Nine’sinin okuma yazması olmadığı için eksiklikleri olan dairesini ‘eksiz aldım’ diye imzalamasından (parmak basmasından) dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten Leyla Tarlak,  yaşadığı mağduriyetini Tigris Habere anlattı.

Beş yüzevler TOKİ Çölgüzeli TİP 2/9 Blok kat: 3, no:16 adresinde ninesine ait bir daireleri olduğunu ifade eden Leyla Tarlak, şöyle konuştu:

 “Parkeler şişmiş, boya sıkıntısı vardı boyayı yaptılar. Ama müteahhidin gönderdiği ustalar bu parkelerin değiştirilmesi gerek yok dedi. Sonuçta ben o evde oturmadı ve evde yapılan herhangi bir şeyden ben mesul değilim. Taşındıktan sonra bu mesuleti alabilirim ama taşınmadan önceki tüm sorumluluklar onlara aittir. Bir aydır belirtilen sorunlara karşı herhangi bir sonuç alınamadı. Ben haftada 2 - 3 gün bazen de 4 - 5 gün bile oluyor, iş yerinden izin alıp oraya gidip kontrol ediyorum.  Her seferinde de not alıyorum ama tekrar tekrar aynı notlar alınmasına rağmen hiçbir tadilat yapılmıyor. Biz anahtarı aldığımız gün rapor tutuldu. Anahtarı 24 Nisan’da aldık ve şuana kadar bizimle birlikte birçok insanda mağdur. Orada oturan bir vatandaş 3 aydır taşınmasına rağmen sıkıntıların hala devam ettiğini söylüyor. Başka yaşayanlarda ekstra başka evin kirasını ödememek için geldik ama ben o şekilde eve girmek istemiyorum.  Eşyalarımı inşaatlı bir eve taşıyıp tekrardan mahvolmasını istemiyorum. Çünkü biz Sur’dayken hiçbir şey almadan çıktık. Tekrar ikinci bir mağduriyeti düşünmek bile istemiyorum. İnsanlar ustalar biz yokken daha hızlı yapar diye düşünüyor ama ben o şekilde düşünmüyorum.”

sur-magdurlarina-eziyetten-eziyet-begenin.JPG

 

“Tadilat için anahtarı verdim evime hırsız girdi”

 Evinin tadilatı için çektiği sıkıntıları paylaşan Tarlak şunları söyledi:  “Yönetimin mazereti, biz ustaları arıyoruz ama ustalar gelmiyor. Çalışan boyacılardan biri, ‘parkeci dedi ki ben ev toplanmadan gelemem 20 evi beklemek zorunda değilim’. Ben gittim malzemeler gelmedi malzemeleri bekleyin, malzemeler geldi bu sefer de ustaları bekleyin dediler. Usta geliyor bu sefer biz kapınızı açmaya çalıştık kapınız açılmadı. Ama anahtar onlarda olmasına rağmen kapıyı açmama bahanesi var. Ondan sonra bana bir numara gösterdiler biz bu numaradan aradık sizi siz açmadınız diye ama herhangi bir numara kendileri yazmış olabilir. Çünkü o numarayı kontrol ettik bizim aileden kimseye ait değil. Yeni numaramı verdim bana ulaşsınlar diye ama ona rağmen bir gün olsun beni aramadılar. En son oradaki mühendisi aradım ve kendisine parkeleri bu şekilde kabul etmediğimi söyledim. Mühendis su basmış odayı gezi ve sadece 6 parkenin değişmesi gerektiğini söyledi. Hal bu ki odadaki parkelerin tamamı şişmişti ve değişmesi gerekiyordu. Her şey bir yana mühendisin söylediği 6 parke dahi değiştirilmedi. Bunun üzerine müteahhidi aradık ama o da telefonunu açmadı. Çevre Şehirciliğe gittik ama onlar da siz evi eksiksiz aldığınıza dair imza atmışsınız dediler. Oysaki biz evdeki eksiklikleri belirmiştik. Ama annem ve 80 yaşında okum ayazması olmayan nineme bir kâğıt imzalatmışlar. Neyse eksikleri tamamlamak için evin anahtarını verdim ama bu sefer de muslukları yerinde bulmadım. Evdeki eksikliklerin tamamlanması için uğraşırken evde bir şeylerin daha eksildiğini gördüm. Bununla ilgili mühendisi aradım ama o da ‘hırsızları kontrol altına alamam’ diye geçiştirdi.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum