Tigris Haber sokağın nabzını tutmaya devam ediyor: Kaldırım değil okul istiyoruz

Tigris Haber sokağın nabzını tutmaya devam ediyor: Kaldırım değil okul istiyoruz
Diyarbakır'da yerel seçim öncesi sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Ali ABBAS YILMAZ-Harun AYTULUN-özel


Tigris Haber- Diyarbakır’da yerel seçimlerin tarihi yaklaştıkça sokağın heyecanı da yükseliyor. Türkiye’nin önemli büyükşehirleri ile birlikte adayları ve seçim sonucu en çok merakla beklenen şehirlerden biri de Diyarbakır.  Vatandaşlara adaylardan beklentilerini ve hangi partiye oy vereceğini sorduk, ilginç yanıtlar aldık. 
Tigris Haber olarak Diyarbakır’da sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Diyarbakır’ın farklı noktalarında rastgele yaptığımız sokak röportajları ile halkın beklentilerini kamuoyu ile paylaşıyoruz. AK Parti’nin adayını belirlemesinden sonra gözler HDP’nin de açıklayacağı adayına çevrildi. 
Aslında Diyarbakırlılar da en çok HDP’nin AK Parti adayı Cumali Atilla’nın karşısına kimi çıkaracağını merak ediyor. Bu konuda birçok farklı isim telaffuz ediliyor. Yaptığımız sokak röportajlarında birçok kişi ismini vermek istemediği için isimleri vermeden röportajları yayımlıyoruz. 
Ayrıca röportajların görüntülü hallerini de sosyal medya hesaplarımızdan ve www.tigrishaber.com haber sitemizde yer alan haberimizin içinde de bulabilirsiniz. 
İşte sokağın nabzı!
İşte Diyarbakırlılar ile yaptığımız röportajlarda Diyarbakırlıların seçimlere ilişkin görüşleri:


HDP çalışmadı


Ben AK Parti taraftarıyım kuruluşundan beri böyleyim, Kayyumun hizmetleri çok iyi, süper bir çalışması var.  Kayyum gelmeden önce belediye 20 yıla yakın HDP’nin elindeydi. Taş üstüne taş konulmadı. Fakat şuanda fevkalade bir çalışma var. Kaldırımlardan tutun toplu taşımaya kadar her şeyde süper bir çalışma var.


Belediyeye giderken korkuyoruz


Adaylar ziyade kente hizmet yapacak, kenti modern anlamda geliştirecek, gelişmiş ülkelerin şehirleri ile aynı noktaya getirecek kim var ise onu istiyoruz. Önemli olan parti değil zaten; belediye seçimleri hizmet seçimleri. Ben oyumu HDP’ye veriyorum ama hizmet bakımından en iyi hizmeti kim sunuyorsa ben onu savunuyorum. Bu nedenle ben partiden, adaydan çok hizmet odaklı birinin olmasından yanayım. 

Cumali Atilla’nın hizmetlerini yetersiz buluyorum çünkü bir kere halktan kopuk olan bir kimse ne yapabilir ki! Bunlar da aynı şeyi yapıyorlar, halkın arasına karışıp pazar da vs. halkın derdini dinleyeceklerine kendi büroların da oturup yardımcıları veya torpil ile telefon ile gelmiş insanları gönderiyorlar.

 Belediye başkanı dediğin kişi halkın içine karışmalı.  Biz belediyeye giderken korkarak gidiyoruz, çünkü 40 arama noktasından geçerek gidebiliyoruz. Böyle bir halk hizmeti olmaz.  Fikir anlamında değil hizmet olarak Atilla’yı beğenmiyorum. HDP’den de siyaset yapmadan üretim yapabilen, halka hizmet edebilen, şehrin gelişimine katkı sunabilecek kültürlü, birikimli ve belediyecilik anlayışına sahip belediyecilik işlerini bilen bir aday bekliyorum. 

Sadece HDP’den değil başka partilerden de beklerim. Şimdi Cumali Atilla devlet memuru olarak atanmış biri ne anlasın ki belediyecilikten.  Keşke onun yerine AK Parti’de yetişmiş belediyecilik anlayışına sahip, belediyecilik işlerini yapabilen, üretim yapabilen, şehrin sorunlarını dinleyebilen bir vatandaş olsaydı, şehre daha hayırlı olurdu belki. 

Kim olursa olsun siyasi gözle değil hizmet odaklı biri gelsin. Adayın kim ya da hangi partiden olduğu önemli değil, önemli olan hizmet odaklı biri olması. Ben HDP’liyim ama şuana kadar yaptıkları hizmetleri yetersiz buldum. Bu belki belediyecilikte yeni olmalarından kaynaklı da olabilir ama yetersiz buldum.


Hizmetleri iyi


Cumali Atilla’nın yaptığı hizmetleri beğendik. Birçok konuda güzel şeyler yaptı. Farklı bir aday beklemiyordum, onu bekliyordum çünkü onun hizmetlerini beğeniyorum. 
Yapılan hizmetlerin çoğu HDP döneminde yapıldı. Parklar olsun, kaldırımlar olsun hepsi kayyumdan önce yapılan hizmetler. Diyarbakır halkı olarak HDP’nin devamlı olmasını istiyoruz.


Oy peşine düşmüşler


Hizmetler hep Yenişehir tarafına yapılıyor. İnsanlar aç, evine bir kilo tavuk eti götüremeyen aileler var. Bunlar seçim derdine düşmüş; ne yaptılar ki bunlar bu memlekete, ne bir fabrika var ne bir yatırım, herkes işsiz. 6 aydır kimse buraya gelip halkın arasına karışıp siz ‘bizden memnun musunuz’ demedi şimdi de düşmüşler oy peşine.


Kaldırım yerine okul yapsınlar


Kayyumun çoğu hizmetini çok yersiz buluyorum, çünkü bir kaldırımı on defa yıkıp tekrar tekrar yapıyor her yere camii yapıyorlar, bunun yerine okul yapsalar. İşsizliği azaltmak için bir çalışma yapılsa daha doğru ve yerinde bir hizmet olur bence. Selahattin Demirtaş olmadığı için HDP’den de kafam da kimse yok. Diyarbakır’da Spor faaliyetlerin çoğalmasını istiyorum. Ben sporcuyum, bilek güreşinde Türkiye ikinciliğim var, milli sporcuyum. Bu sene millilik bursları da kalktı. En azından bu burs kesilmese aileme yardımcı olabilirdim veya onlara yük olmaz, onlardan bir beklentim olmazdı. Maddi olanaklarımız kısıtlı ve burs kesilince sporu bırakmak zorunda kaldım.


Pazarda yer olmadığı için peynir satamıyorum


HDP’nin hizmet odaklı dürüst ve halk için çalışmasını istiyoruz. Diyarbakır’da Osman Baydemir olsun istiyorum.  Şuan peynir satıyorum ama pazarda yer olmadığı için kaldırımda satmak zorunda kalıyoruz. Baydemir olsa bu işe bir çözüm bulurdu.


Hizmetlerden memnunuz


Kayyumun hizmetlerinden memnunuz. Diyarbakır’a çok büyük faydaları oldu. Özellikle çocuklarımıza çok büyük katkısı oldu; parklardan, eğitimlerden memnunuz. Kayyumun aday olmasını hiç beklemiyordum sürpriz oldu. HDP’den de kayyumla eş değer bir aday bekliyorum. HDP’den de Diyarbakır’a aynı hizmeti, yatırımları yapmasını bekliyorum.


Erdoğmuş’u istiyoruz


HDP’nin adayı Nimetullah Erdoğmuş olsun, çünkü bizim halkımız muhafazakâr bir halk.  Şuana kadarki adaylar bizim halkımıza göre değillerdi. Çünkü halkımız namaz kılmasa, oruç tutmasa dahi namazın da niyazında bir aday istiyor. Bu doğrultu da Nimetullah Hoca uygun bir aday.

Bağlar’da hiç hizmet yok


Diyarbakır’ın en büyük ilçesi Bağlar ama burada hiçbir hizmet yok.  Bunların olmaması, başkanın halkın içinden olmamasından, halkın derdini sorunlarını dinlememsinden kaynaklanıyor. Gelecek adayın bizleri anlaması gerekiyor. Hizmet odaklı bir aday istiyoruz. 
Seçilmiş bir belediye başkanı istiyoruz. Halkın derdinden anlayacak, halkın içine karışacak bir aday gelsin.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.