VİDEO - 5 bin yıllık tarihe saygısızlık!

VİDEO - 5 bin yıllık tarihe saygısızlık!
Diyarbakır UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Sur'ların bazı bölümlerine atılan ve temizlenmeyen çöpler, rahatsızlık yarattı. Günlerdir biriken çöplerin bir an önce temizlenmesi istendi.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Bir taraftan ‘surlarda diriliş’ sloganı ile restore çalışmaları yapılan surların bazı bölümlerinde biriken çöpler rahatsızlık yaratıyor. Sur'un Alipaşa Mahallesindeki Turistik Caddesi üzerinde restorasyonu tamamlanan surların bazı etaplarında ana girişlere takılan demir parmaklıkların geride kalan boşluk alanlarına misafirler ve yurttaşlar tarafından pet şişe, boş meşrubatlar ve çeşitli çöpler atıldı.

surlar-copluk-dolu-2.jpeg

Milyonlarca lira kaynak aktarılarak, restorasyonu devam eden tarihi Diyarbakır Surlarının bazı bölümlerindeki içler acısı bir manzara karşısında tepkilerini dile getiren vatandaşlar, özellikle surları dolaşan misafirlerin ve çevredekilerin daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

surlar-copluk-dolu-3.jpeg

'Günlerce temizlenmedi'

5 bin yıllık tarihe sahip Sur'lara yapılan saygısızlıklar bitmezken, biriken çöplerde temizlenmedi. Kavurucu sıcaklıkların etkisiyle de çöpler, hem görüntü hem de koku kirliliği yayıyor, gezen diğer misafirleri rahatsız ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum