VİDEO - Diyarbakır-Burdur hattında araba dolandırıcılığı

VİDEO - Diyarbakır-Burdur hattında araba dolandırıcılığı
Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde yaşayan Mehmet Çağlı, araba alma umuduyla bankadan çektiği 40 bin lirayı dolandırıcılara kaptırdı. Mehmet Çağlı, dolandırıcılara kaptırdığı krediyi ödeyemediği için evine haciz geldi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Çağlı, araba almak için birikmiş parası yetmeyince bankadan 40 bin lira kredi çekti. “Sahibinden.com” adresinden araba arayışına girdi. 24 Şubat 2021’de Burdur’da bulduğu bir araca telefonla talip oldu, satıcı ile anlaştı. Çağlı’nın dolandırılma macerası da bundan sonra başladı. Mehmet Çağlı, kendisini Mehmet Ali Parıl olarak tanıtan şahıstan aracı Hani’ye getirmesini istedi. Bu isteği kabul eden ve kendini Mehmet Ali Parıl olarak tanıtan satıcı, Mehmet Çağlı'dan önce bin lira sonra 6 bin lira kaparo istedi. Çağlı, istenen 7 bin lirayı verilen İBAN hesabına gönderdi. 7 bin liranın gönderilmesinden sonra para taleplerinin ardı arkası kesilmedi.

dolandiricilik-tigris1.jpg

Mağdur Mehmet Çağlı

40 bin lirasını kaptırdı

“Araçta haciz var, kaldırmamız için para gönder” talepleri üst üste gelince Mehmet Çağlı, araba almak için bankadan çektiği 40 bin lirayı bir gün içinde kendilerini farklı isimlerle tanıtan kişilere gönderdi. Üst üste para göndermesine rağmen, araba gelmeyince şüphelenen Çağlı, akşam üzeri dolandırıldığını anladı, çünkü kendisinden para talep eden hiçbir telefon numarasına ulaşamadı. Çağıl, 26 Şubat 2021 tarihinde ilgili kişiler hakkında Hani Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

dolandiricilik-tigris2.jpg

Avukat Seda Toğrul Demirtaş

İnternet sitesi de kusurlu

Tigris Haber’e konuşan Mehmet Çağlı’nın avukatı Seda Toğrul Demirtaş, dolandırıcıların kimliklerinin tespiti için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Müvekkilinin araba alabilmek için bankadan kredi çektiğini belirterek, “Araba almak için kredi çekti. Bu parayı kaptırdığı gibi ortada bir araba yok. Kredi borçları da birikti. Hem arabası yok, hem icralık oldu. Evine haciz gelmiş durumda” dedi. Müvekkili Mehmet Çağlı’nın mağduriyetinin giderilmesi için ilanı yayımlayan “sahibiden.com” isimli internet sitesi hakkında da hukuk davası açacaklarını belirten Demirtaş, “Sitenin kusuru olduğunu düşünüyoruz. Sahibinden.com’da verilen bir ilana güvendiği için para gönderdi” dedi.

Araba alacaklara uyarılarda bulunan Avukat Demirtaş, “Hangi kurumsal şirketin ilanı olursa önceden para göndermeyin. Aracı görün, sahibini araştırın plakasını araştırın. Parayı noter evrakını yaptıktan sonra banka kanalı üzerinden gönderilsin” diye konuştu.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.