VİDEO - Diyarbakırlı Rozerin’in okul özlemi

VİDEO - Diyarbakırlı Rozerin’in okul özlemi
Diyarbakır’da yaşayan ve 19 kardeşi olan 13 yaşındaki Rozerin Gezer’in tek hayali herkes gibi okula gitmek. Gezer, “O sıralarda bende okumak isterdim. Hayalim doktur olmaktı ama maddi imkansızlıklardan gidemedim" dedi.

ÖZEL HABER -  MÜMİN AĞCAKAYA

TİGRİS HABER -  Diyarbakırlı Rozelin Gezer, henüz 13 yaşında olmasına rağmen, hayatında hiç ama hiç okul sıralarında oturmamış. Ailesinin maddi durumu olmadığı için ailesi tarafından okula gönderilmeyen Rozelin, okuma yazmayı kendisinden küçük kız kardeşinden öğrendi. Kendisi gibi okula gidemeyen bir kardeşi daha olan Rozelin’in tek hayali özlemini yıllarca çektiği okula gitmek. Okulların açıldığı bu günlerde okula giden kardeşlerinin çantasını hazırlayıp, kardeşlerini okula kendisi götüren Rozelin, kendi yaşıtları tarafından yaşadıkları mahallede alay konusu oluyor. Arkadaşlarının kendisi ile dalga geçtiğini ifade eden Rozelin, okula gitmek için yetkililerin kendisine el atmasını istiyor.

BENDE OKULUN İÇİNDE OLMAK İSTERDİM

Gazetemize açıklamalarda bulunan Rozelin Gezer, hayatında hiç okula gitmediğini ifade ederek, “Bir tane daha kardeşim var. Oda hayatında hiç okula gitmedi ve okuma yazma bilmiyor. Bizde her insan gibi okula gitmek istiyoruz. Kardeşlerimi her gün ben hazırlıyorum ve okula gönderiyorum. Bizde okula gitmek istiyoruz. Maddi durumumuz olmadığı için okula gidemedim. Bende okulun içinde olmak isterdim. Bende onlar gibi sınıflarda oturmak isterdim. Okuma yazmam var. Kardeşim bana öğretti. Okula giderken bizde ona yardım ediyorduk ve öğrendim” dedi.

HAYATINDA HİÇ SIRA MASALARINDA OTURMAMIŞ

Gezer, hayatında hiç sıra masalarına dahi oturmadığını dile getirerek,” Benimde bir hayalim var, okul okuyup doktor olmak istiyorum. Bize yardım etsinler, bizde okula gitmek istiyoruz. Bazen diyorlar okula gidiyor musun yok diyoruz bizimle dalga geçiyorlar “diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum