VİDEO - Eğitim yılı yaklaşıyor, aileler kara kara düşünüyor

VİDEO - Eğitim yılı yaklaşıyor, aileler kara kara düşünüyor
Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı, aileleri telaş sardı. Okul ve kırtasiye masrafları aileleri kara kara düşünmeye sevk etti.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber/ Özel Haber

'Hangi birine yetişeceğiz bilmiyoruz'

TİGRİS HABER - Okul öncesi ve ilkokul öğrenci kırtasiye malzeme ücretleri dudak uçuklatırken, diğer sınıflarda ise MEB’in dağıttığı kitapların yetersizliği nedeniyle istenen ek kitap ücretleri cep yakıyor. 4 çocuk annesi Kadriye Arkiş ile eğitim yılı ile nasıl baş edeceğini sohbet ettik, bin ah işittik. Çocuklarından hangisinin masrafına yetişeceklerini şaşırdıklarını söyleyen Kadriye hanım, şöyle konuştu;

aileler-tedirgin-okullar-3.jpg"4 çocuğum var. Fiyatlar çok pahalı ve alım gücüde yok. Kitapların en ucuzu 25 liradan başlıyor. Defterler 100 lirayı geçiyor. Kızım birinci sınıfa başladı. Devlet okulu olmasına rağmen A4 kâğıdı veya ibana para istiyorlar. Bu çocukların kıyafetidir, alışverişleridir, derken 4 çocuğun masrafı 10 bin liranın üzerinde olacak. Buna servis ücretini falanda eklediğimizde işin içinden nasıl çıkacağımızı bilemiyoruz.”

'Bir çocuğun masrafı 5 bin TL'

Kadriye Arkiş, sözlerinin devamında ‘eskiden çocuklar okusun bir yerlere gelsin’ diye düşündüklerini fakat şuan meslek öğrenmelerini istediklerini, çünkü okuyanların iş bulmadığına değinerek, şu ifadeleri kullandı;

aileler-tedirgin-okullar-1.jpg"Çocukları okula mı gönderelim yoksa meslek sahibi mi yapalım diye düşünüyoruz. Önceden çocuklarımız okusun diyorduk, şimdi ise bir meslek sahibi olsun diyoruz. Çünkü okuyanlara bakıyoruz, işsizler, boştalar. Hangi birine yetişeceğiz bilmiyoruz. Şuan okullar açılacak ve ben hangi çocuğuma yetişeceğimi kara kara düşünüyorum. Asgari ücretle nasıl karşılayacağımı ben de bilmiyorum. Gönlümüzce bir şey alamıyoruz, buna rağmen bir çocuğun masrafı 5 bin liranın altında değil. Her şeyi kısıtlı alıyoruz. Çocukların istediğini alırsak, masraflar kişi başına 7 ila 8 bine çıkar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.