VİDEO - SES'ten 'sürgüne' tepki

VİDEO - SES'ten 'sürgüne' tepki
SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi işyeri temsilcisi Serdar Büyükdeniz'in sürgün edilmesine dair yaptığı açıklamada, "Serdar Büyükdeniz şahsında bütün sağlık emekçilerinin sesi kesilmek istenmektedir" denildi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi işyeri temsilcisi Serdar Büyükdeniz'in sürgün edilmesi ve hastane çalışanlarına yönelik yaşanan mobbinge ilişkin hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, yaşanan sürgünü protesto etti.

SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken, "Bu hastane önüne her seferinde yaşan mobbing ve sürgünler için toplanıyoruz. Bu hastanede yaşanan usulsüzlüklere karşı Serdar arkadaşımız, hazırladığı raporlar nedeniyle sürgün edildi. Baskı, sürgün ve mobbingler durana kadar mücadelemiz devam edecek. Sağlık emekçileri olarak talebimizi haykırmak için 1 Ağustos tarihinde greve gidiyoruz. Bu bir uyarı grevidir, onurlu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

ses-aciklama-2.jpeg

Keyfi olarak değişiklikler yapılıyor

Basın açıklamasını okuyan SES Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi Gülhan Tekin, " Yandaşı olana her türlü imkânı sunan iktidar, halka yeterli ve gerekli hizmeti sunmaktan imtina etmektedir. İktidarın bu ayrıcalıklı ve ayrımcı yaklaşımları, yerelde hastane idarelerinde mobing, kayırmacılık, keyfiyetçilik hallerine bürünerek görülmektedir. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışanların birim ve yerleri keyfi olarak değiştirilmekte, talebi olanların ise keyfi olarak değişiklikleri yapılmamaktadır. Hastane içinde sayısızca keyfi uygulama ve görevlendirmeler yapılmaktadır. Yazılan dilekçelere cevap verilmemekte ve tutanaklar işleme alınmamaktadır. En son işyeri Temsilcimiz Serdar Büyükdeniz, geçen hafta fuzuli dilekçe yazdığı gerekçesiyle ikaz edilmiş, dün de istek dışı tayin denilerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sürgün edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yaşanan usulsüzlükleri kamuoyu önünde açıklıyoruz

SES tarafından Sağlık Bakanlığına verilen dilekçeler sonrasında hastanede üç ay gibi bir süre boyunca müfettişler, yüzlerce sağlık emekçisi ile görüştüğünü hatırlatan Tekin, şunları dile getirdi:

"Yine sendika işyeri temsilcilerimiz tarafından onlarca sayfalık yolsuzluk ve usulsüzlük içeren belge müfettişlere sunuldu. Buradan bütün sağlık emekçilerine bir kez daha yapılan usulsüzlükleri kamuoyu önünde açıklıyoruz. Fuzuli olarak ifade edilen dilekçelerin konuları şunlardır; Eski başhemşire, yardımcılarına ve keyfinin istediği kişilere Riskli birimlerde çalışmadığı halde riskli birim ücret farkı verilmesini sağlıyordu. Kendine yakın kişileri yine döner sermaye ödüllendirme listesine yazıyordu.

Yenidoğan yoğun bakım sorumlusu, halkın ihtiyacı olan yüzlerce kutu ilacı kullanmadan çöpe atarak kamu zararına sebebiyet verdi. Bu durumu şikâyet ettik. Yıllardır İş Sağlığı ve Güvenliğini tehdit eden uygulamalar, asansör arızaları (Yenişehir belediyesi tarafından 75 gün önce yapılan kontrol sonucu mühürlenmesi gerektiği halde halen çalıştırılıyor), havalandırma eksikliği, kişisel koruyucu ekipman eksikliği, yeterli ve dengeli beslenme sorunları, maaş adaletsizliği, ısıtma ve soğutma sistemindeki problemler başta olmak üzere bir takım eksiklikler söz konusuydu. O komisyon senin, bu komisyon benim derken; hastane gelirlerini kendi çıkar gruplarına ve idareye yakın kişi ve kişilere artı puantaj olarak peşkeş çekildi. Bunu şikâyet ettik."

Arkadaşımız dönene kadar mücadelemiz devam edecek

"Usulsüzlük yapan ve kamuoyuna hesap vermesi gereken bu kişiler hesap verdi mi?" diye soran Tekin, "Şikâyet konularına dair yapılan soruşturmanın akıbeti, objektif bir şekilde ilgili kişilerle paylaşıldı mı? Burada sendika temsilcimiz Serdar Büyükdeniz şahsında bütün sağlık emekçilerinin sesi kesilmek istenmektedir. Bu usulsüzlüklerin sebebi olan kişiler ve de bu karara imza atanlardan mutlaka hesap soracağız. Serdar arkadaşımız işyerine geri dönünceye dek fiili meşru mücadelemizin çeşitli eylem ve etkinliklerle süreceğini de burdan bir kez daha ifade ederken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak; haksızlık, hukuksuzluk ve zorbalık karşısında durmanın ve tüm bu olumsuzlukları aşabilmenin tek yolunun ortak akıl ile mücadelede birlik ve dayanışma olduğunu tüm sağlık emekçisi dostlarımıza hatırlatmak isteriz" diye kaydetti.

Ns

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.