Sur'daki gizemli taşın sırrı çözülemiyor

Sur'daki gizemli taşın sırrı çözülemiyor
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde bir evin bodrum katında bin yıllık olduğu öngörülen taştaki yazıların sırrı halen çözülemezken, yetkililer bu tür tarihi taşların kaybolmaması, silinmemesi ve çalınmaması için vatandaşların çok duyarlı olmasını istedi.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde tescilli olan bir evin bodrum katında bulunan bir taşın gizemi ve sırrı çözülemiyor. Yaklaşık bin yıllık olduğu tahmin edilen evin bodrum katında, yazılı olan bu taşın ne anlama geldiği ve neyi işaret ettiği yıllardır anlaşılamıyor. Evin sahibi bu taşı koruma altına alırken, yetkililer ise bu tür tarihi taşların define avcıları tarafından tahribata uğramaması için korunması gerektiği, vatandaşların bu konularda duyarlı olması gerektiğini söylediler.

tas-sur-.jpg

Çok kişi baktı ama çözemedi

Sur İlçesi’nde bulunan ve tescilli olan bu evin bodrumunda bulunan bu yazılı taşın ne amaçla ve kim tarafından oraya koyulduğu bilinmezken, ev sahibi bu taşın belki gelecekte bir tarihi gerçeğin aydınlatılmasında önemli olacağını belirterek bu taşı koruyacağını ve bu yüzden binada hiçbir tadilat yapmadığını söyledi.

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum