Çocuklar ilk defa tiyatro ile buluştu

Çocuklar ilk defa tiyatro ile buluştu
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden çocuklar ilk kez tiyatro ile buluştular.

Tigris Haber - Diyarbakır'da 16. "Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" kapsamında çocuklar için atölye çalışması gerçekleştirdi.

c-001.jpg

Sihirli Şapkalar adlı atölye çalışması etkinliğinde, maddi imkânları kısıtlı olan kesimleri öncelik alarak; onları tiyatroyla tanıştırmak, el becerilerini geliştirmek amacıyla bu tür etkinlikler gerçekleştiriliyor. Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüğü tiyatro alt yapılarının bulunduğu illere öğretmenler göndererek bu çalışmaları devam ettirmektedir. Öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek, sosyalleşmelerini sağlamak, tiyatronun önemini anlatmak, daha önce tiyatrolara gelemeyen, gelme imkânı olmayanlar için bir ortam sağlamaktadır. Böylece çocukların hayal dünyalarını geliştirme, becerilerini açığa çıkarma, bunu daha ileriye götürme amacı gütmektedir. Devlet Tiyatrolarının sadece çocuk oyunu, çocuk tiyatrosu olarak değil; bu tür atölye etkinlikleriyle, bu tür etkinliklere hiç katılmayan, katılma imkânı olamayanları; tiyatro ve atölyelerle buluşturmaya çalışmaktadırlar.

c2-002.jpg

Gaziantep’ten Diyarbakır’a; buradan da Van’a, Trabzon’a giderek bu etkinlikleri devam ettirecekler. Mask atölye, boya atölye çalışmalarıyla çocukların hayal dünyalarının gelişmesine katkı sunacaklar ve onların yüzlerini biraz da olsa güldürecekler.

c3-001.jpg

Mümin Ağcakaya / Özel

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.