Dargeçit'te BDP Gençlik Meclisi kuruldu

Dargeçit'te BDP Gençlik Meclisi kuruldu
Mardin'de BDP Dargeçit Gençlik Meclisi, kuruluşunu gerçekleştirilen şölenle ilan etti.

MARDİN - Mardin'in Dargeçit ilçesinde BDP Gençlik Meclisi, gerçekleştirdiği şölenle kuruluşunu ilan etti. İlçe otogarında gerçekleşen şölene BDP Mardin il ve Dargeçit ilçe yöneticileri, bölge belediye başkanlarının yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. Şölenin gerçekleştiği alana KCK, HPG ve PKK bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile "Sayın Öcalan'ın Kürdistan Devrim Manifestosu içerikli başlattığı demokratik kurtuluş çözüm sürecini desteklemek ve başarıyla sonuçlandırmak ilkesel görevimizdir" yazılı pankart asıldı. Yapılan saygı duruşu ile başlayan şölende konuşan BDP Dargeçit Gençlik Meclisi Sözcüsü Songül Durmaz, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır Newroz'unda "demokratik çözüm" sürecini başlattığını ve bu süreçte Kürt sorunun tüm boyutlarıyla tartışılarak çözüm yöntemlerinin masaya yatırıldığını ancak AKP hükümetinin şu ana kadar çözüme dönük adımlar atmadığını belirtti. AKP'nin Kürt halkını oyalamaya dönük adımlar attığını belirten Durmaz, "Bunun en somut örneği Nusaybin-Qamişlo arasında örülmek istenen utanç duvarıdır. AKP hükümeti Kürt halkını değil, kendini kandırıyor. AKP bunun farkına varmalı aksi takdirde Kürt özgürlük hareketi buna gereken cevabı verecektir" diye konuştu. 

Daha sonra ise Gençlik Meclisi adına hazırlanan açıklama okundu. "Gençlik özü itibariyle sistem karşıtıdır. Sistemin anlamsızlaştırma ve hissizleştirme saldırılarına en çok maruz kalan kesimin gençlik olması bu gerçekliği doğrulamaktadır" denilen açıklamada şunlar aktarıldı: "Birçok Kürdistan şehrinde olduğu gibi Dargeçit'te de sistemin uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma ve asimilasyon faaliyetleri bilinçli bir şekilde yaygınlaştırılıyor. Bizde özellikle uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma ve asimilasyon politikalarına karşı mücadele ederek, alanlarda meydanlarda sesimizi yükselteceğiz." 

Gençlik Meclisi'nin ilanının ardından BDP binasına meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. "Gençlik Apo'nun fedaisidir", "PKK' halktır halk burada", "Bijî berxwedana YPG" ve "Bijî serok Apo" sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra tekrar şölen alanına dönen kitle burada yerel sanatçıların seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çekti. Şölen havai fişek gösterisinin ardından sona erdi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.