VİDEO - Diyarbakır Dicle’de bir fırıncı ana

VİDEO - Diyarbakır Dicle’de bir fırıncı ana
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde evinin samanlığını fırına dönüştüren Nevin Ana, sekiz kızı ile birlikte yaşamın zorluklarına meydan okudu, yılmadı, başardı, herkese örnek oldu.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde oturan Nevin Akgündüz, yaşadığı ekonomik zorluklara çare ararken bir yakının fırın açma önerisini değerlendirdi, evinin samanlığını fırına dönüştürerek, 8 kızı ile birlikte fırıncılık yapmaya başladı.

Aile bütçesine katkı

18 yıldır Dicle ilçesinde fırıncılık yapan Nevin ana, ilk etapta ‘kadından fırıncı mı olur’ tepkileriyle yadırgansa da, kısa sürede kendini kabul ettirdi ve aile bütçesine ciddi katkılar sunmaya başladı, inşaatlarda çalışan eşinin de yükünü hafifletti.

dicle-tigris2.jpg

Lahmacun, çörek, börek de yapıyor

Önceleri mahalledeki komşuların getirdiği hamurları pişiren Nevin Akgündüz, zamanla çevre köylerden de kadınların hazırladıkları hamurları pişirerek işini büyütmeye başladı. Ya da talep üzerine hamur yaparak siparişleri karşılayan Nevin Ana, yine talep üzerine lahmacun, börek ve çörek de yaparak işleri bir hayli ileri düzeye taşıdı.

dicle-tigris1.jpg

Bu zorlu yaşam kavgasında Nevin Akgündüz’ün en büyük destekçisi kızları oluyor. 8 kızı ile omuz omuza vererek fırıncılığını ilerleten Nevin Akgündüz, kızları ile birlikte herkesin örnek aldığı iş kadını profilini kabul ettirmeyi başardı. Fırını kurduğundan bu yana geçen on sekiz yılda kızlarından okuyanlar ve evlenenler oldu,  Ancak, Nevin ananın yanında kalan kızlarıyla ekmek yolculuğu devam ediyor.

Fiyat artışı yok

Nevin Akgündüz, kadınların getirdikleri leğen başına sadece beş lira ücret alıyor. Nevin anayı şimdilerde en çok zorlayan şey artan enflasyon oluyor. Artan enflasyon her şeye yansıdığı gibi odun fiyatlarına da yansımasına rağmen, şimdilik fiyat artışı düşünmüyor Nevin hanım.

dicle-tigris3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.