VİDEO - "En kalabalıklardan en yalnızlığa itildik"

VİDEO - "En kalabalıklardan en yalnızlığa itildik"
Pop rock müzik yapan bir grup müzisyen; ‘Aslında Susuyorduk’ ismiyle bir araya gelen ve pop rock müzik yapan grubun solistlerinden Emre Yıldırım; yaptıkları müziği ve pandemi sürecinde yaşadıkları ekonomik sıkıntıları Tigris Haber’e anlattı.

Mümin Ağcakaya - Yılmaz Yigitler / Özel 

TİGRİS HABER - Pop rock müzik yaptıkları arkadaşlarıyla on yıllık bir tanışıklık ve dostluğunun olduğunu ama ‘Aslında Susuyorduk’ grubunu bir yıl önce kurduklarını anlatan grubun solistlerinden Emre Yıldırım bu kararı nasıl aldıklarını şöyle anlattı;

 “Bir araya gelelim, kendimizi bir şekilde tanıtalım, dinleyicilere ulaşalım istedik. Yaptığımız tarzı da özlemiştik. Grubun ismini de bu yüzden, yıllardır tanışıp bir arada oldukları halde, bir şeyler yapamadıklarından dolayı verdik. O suskunluğumuzu bu şekilde bozmaya karar verdik.”

Dicle Üniversitesi konservatuar bölümünü bitiren Emre Yıldırım 17-18 yıldır müzikle uğraşıyor. Pandemiyle birlikte müzikle uğraşan sanatçıların ve çalışan emekçilerin bu süreçte ekonomik olarak ciddi zorluklar yaşadıklarını anlatan müzik grubunun solisti Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürüyor;

muzik-tigris3.jpg

“İntihar edenler bile oldu”

“ Hani unutulmuş kesim derler ya; biz müzisyenler de bir nevi öyle olduk. Destek alabileceğimiz, bize destek olacak bir şey yok. Müzisyenler hep geri plana atıldı.  Mekânların kapalı olması bizi çok etkiledi. Çünkü bu sektörde birçok insan sadece bu işten para kazanıyordu. İnsanlar faturalarını ödeyemez duruma geldi. Bazı insanlar çok zor duruma düştü. Hatta yaşadıkları sıkıntılara dayanamayarak intihar edenler bile oldu. Ekonomik sıkıntılarımızı aşamadık. Geçmişte bazı birikimler yapanlar bir şekilde hayatını devam ettirdi. Bu birikimi olmayanlar da çevresindeki dostlarından, güvendiği insanlardan borç alarak durumu idare etmeye çalıştılar.

İnsanların çocukları var okula gidiyor. Evde bebekleri var. Çocuk bezi parası bulamıyorlar. Faturalarını ödeyemiyorlar. Nereye kadar idare edecekler. Kimlerden borç alabilirler.

“Yeni besteler yaptık”

İnsanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için çözümlerin bulunması gerekiyor. Pandemi sürecinde biz de diğer müzisyenler gibi fazla bir şey yapamadan evde oturduk. En yararlı yönü; üretkenliğimizi arttırmaya çalıştık. Birçok arkadaşımızın yaptığı gibi; yeni besteler yaptık. Aramızda fikir alışverişi yaparak yeni döneme hazırlanmaya çalıştık. Yaptığımız iki klipten birini yayınladık.

Pandemi süreci hala devam ediyor. Ama yaşadığımız pandemi süreci de bizler için uzun oldu ve bu durum bizi fazlasıyla olumsuz etkiledi.” .

muzik-tigris1.png

Diyarbakır’da pop rocka ilgi nasıl?

Diyarbakır’da pop rock’a aslında büyük bir ilgi olduğunu anlatan Emre Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürüyor; “Ama bu tür müziği yapan mekânlar çok az. Mekânlar bu yöne doğru biraz evirilse daha fazla mekânlar ortaya çıkacaktır. Pandemiden dolayı kendi kitlemize ulaşamıyoruz. İnsanlarla buluşacak ortamın oluşması gerekiyor. Bir an önce buna çözüm bulunarak mekânların açılmasın istiyoruz. Yaptığımız iş sahne sanatı olduğu için etkileşim olmadan olmaz. İnsanların sizi alkışlamasını, güzel şeyler söylemesini bekliyorsunuz.”

muzik-tigris2.jpg

 “Gelecek kaygısı oluşmaya başladı”

Grubun bas gitaristi Fikret Tunç, yaşadıkları sorunlara başka bir açıdan dikkat çekerek;

“Müzik sektörüyle uğraşan insanlar olarak en kalabalıklardan en yalnızlara itilen zümre olduk. Mekânlar açık olsa ilk aranacak olan müzisyenler oluyor. Ama mekân kapalı olunca yine ilk unutulan da müzisyenler oluyor.

Mekân açık olsa belki de günde on mekân bizi arar gelin diye. Çünkü herkesin eğlenmeye ihtiyacı var. İnsanlar eve kapanmaktan sıkıldı. Önlemler gevşediğinde herkes kendini birden dışarı attı.

Umudu olmayan insan eğlenerek, unutarak, ilgisini başka yöne çevirerek dertlerinden kurtulmaya çalışıyor. İnsanlarda müthiş bir stres birikmesi, müthiş bir gelecek kaygısı oluşmaya başladı” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.