VİDEO - Hayvan pazarında kurban satışları durgun, zarar çok büyük!

VİDEO - Hayvan pazarında kurban satışları durgun, zarar çok büyük!
Kurban Bayramı’na saatler kala Diyarbakır’daki kurbanlık pazarında durgunluk var. Kurban satıcıları, yüksek fiyatlardan dolayı satış yapamadıklarını belirtti.

​​​​

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Kurban Bayramı’na son birkaç saat kala hayvan pazarlarında beklenen hareketlilik yaşanmadı. Diyarbakır Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesinde kurulan hayvan pazarında durgunluk hâkim. Kurbanlık satışı yok denilecek kadar az. Hayvan yetiştiricileri yüksek olan kurbanlık fiyatlarından dolayı satışı yapamadıklarını ifade ederek geçen senlere oranla kurban satışlarında yüzde 60 civarında bir düşüş olduğunu söyledi.

Tek beklentimiz bayram gününde satış yapmak

Kurban satışlarında ciddi düşüşlerin yaşandığını belirten Zeki Yaşar, “Tek beklentimiz bayram gününde satış yapmak, şu an satışlarımız hiç yok. Fiyatlar çok yüksek. Küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 6 binden başlayıp 8 bine kadar yükseliyor. Kurban Bayramı’na bir gün kala normalde buralar tıklım, tıklım olurdu ama artık öyle bir durum kalmadı” şeklinde konuştu

Böyle giderse zararım çok büyük olacak

Geçen seneye oranla kurban fiyatlarında yüzde 50 oranında bir fiyat atışı olduğuna dikkat çeken Nevaf Kara, “Normal şartlarda bayrama bir gün kala elimdeki kurbanlıkların yarısından fazlasını satmış olurdum. Bu sene 39 tane küçükbaş kurbanlık getirdim hayvan pazarına şu ana kadar sadece 8 tane satmışım. Böyle giderse zararım çok büyük olacak, elimde kalmasın diye zararına satmak zorunda kalacağım” diye kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum