‘Kirli siyaset yapıyorsun’

‘Kirli siyaset yapıyorsun’
AK Parti Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Türkiye Mahsulleri Ofisinin (TMO) hububat alımı için çiftçilere randevu vermediğini açıklayan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu’nu yalanlayınca İskenderoğlu Yaz’ı ‘kirli siyaset’ yapmakla suçladı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - AK Parti Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu’nun gündeme getirdiği “TMO’nun çiftçilere randevu vermeyerek, çiftçilerin ürünlerini ucuz fiyatta tüccarlara satmak zorunda kaldığı” iddiasını yalanlayınca İskenderoğlu’ndan “kirli siyaset yapma” tepkisiyle karşılaştı. İskenderoğlu’nun ve çiftçilerin iddialarına karşı sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Yaz, “Diyarbakır’da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’in hububat alımlarıyla ile ilgili yapılan spekülasyonlara dair TMO Genel Müdürü Sn. Ahmet Güldal ile yaptığım görüşmede, iddiaların doğru olmadığı, TMO günde 10 bin ton hububat alımı yapıldığı, belirli sıralama ile bir ay içerisinde gerekli hububat alımının yapılacağı ve çiftçilerimizin mağduriyet yaşamayacağı bilgisi tarafıma iletilmiştir.” paylaşımını yaptı.

haber-egim-salih-abi-1.jpg

‘Kirli siyaset yapıyorsun’

Yaz’ın paylaşımına, iddiaların sahibi İskenderoğlu’ndan tepki gecikmedi. Yazın paylaşımı alıntılayarak cevap veren İskenderoğlu, Yaz’ı “kirli siyaset yapmak” ve “klavye kahramanlığı yapmakla” suçladı, Yaz’ı, söylediklerinin doğru olduğunu kanıtlamak için TMO önüne davet etti. Yaz, ise davete yanıt vermedi. Eski iamam olan Yaz’a “Hoca” diye hitap ederek atıfta bulunan İskenderoğlu, Yaz’ın mesajını alıntılayarak, “Hoca sen ve TMO Genel Müdürünü iddialarımızın ispatı için yarın saat 10’da TMO Bağlar Ajansının alım noktasına bekliyorum. Bunca sıkıntıyı ülke gündemine taşıdık. Burada klavye kahramanlığı yapmanız etik olmadı. Çiftçi zorda kirli siyaset yapıyorsun” yanıtını verdi.

İddiaları basın açıklamasında dile getirmişti

İskenderoğlu bir hafta önce yaptığı basın toplantısında TMO’nun çiftçiye randevu vermediği iddialarını dile getirmişti. İskenderoğlu, toplantıda TMO’nun çiftçilere kısa sürede randevu vermediğini, bu durumun elindeki hububatı satarak borçlarını kapatma telaşında olan çiftçiyi zor durumda bıraktığını ifade etmişti. İskenderoğlu, randevu almak isteyen çiftçilerin “Bölgemiz için aktif alım noktası bulunmamaktadır” şeklindeki otomasyon sistemi mesajıyla karşılaştığını ifade etmişti. İskenderoğlu, TMO’nun kısa süre içinde randevu vermesi nedeniyle ürünlerini daha düşük fiyatta tüccarlara satmak zorunda kalan çiftçinin mağdur olduğunu söylemişti. İskenderoğlu, mağduriyetin giderilmesi için buğday alımı için hızlı bir şekilde TMO’nun randevu vermesini istemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.