Kürt ve Türk'lüğü kullanarak para topluyorlar

Kürt ve Türk'lüğü kullanarak para topluyorlar
Sosyal medya hesapları üzerinden toplumun değer ve kimliğini kullanarak, canlı yayınlarda hediyeler alarak, para topluyorlar.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Günümüzde giderek gelişen teknolojiyle insanlar, hayatlarının tamamını internet ağı üzerin de geçiriyorlar. Birçok insan ise sosyal medya üzerinden kazanç sağlayarak, geçimlerini sağlıyor. Bu durum her ne kadar toplumun yapısına zarar vermiş olsa da yaşam, internet ağı üzerinden sürüyor. Sosyal medya uygulaması ‘Tik Tok’ üzerinden kazanç elde eden genç kesim canlı yayınlar üzerinden izleyicilerden ücretle alınan jetonlar ile hediyeler isteyerek, kazanç elde ediyorlar.

Son zamanlarda canlı yayınlarda karşılıklı yarış yapan yayıncılar, cezalı oyunlar oynayarak izleyicileri eğlendirmeye çalıştı. Bazı yayıncılar ise işi tamamen toplumu ayrıştırıcı duruma getirerek, toplumun değerleri ve kimliği üzerinden kazançlar elde ediyorlar. Yayıcılar, bayraklar açarak, asker kıyafeti veya Kürt yöresel kıyafeti giyinerek veya siyasetçiler üzerinden bir birleriyle yarışıyor. İdeolojik düşünceleri ağır basan izleyiciler ise, kültür ve kimlik savaşı üzerinden fırsatçılık yapanlara destek oluyorlar. Bazı yurttaşlar ise bu kişilerin derhal ceza almalarını istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.