Müzede tarihe yolculuk

Müzede tarihe yolculuk
Havaların ısınmasıyla birlikte Sur içinde bulunan Tevfik Fikret Ortaokulu öğretmenleri öğrencilerine kültürel tarih ve müze bilincini kazandırmak için, Sur içindeki müzeyi ziyaret ettiler. Baharın sevincini, kültürel tarih yolculuğuyla devam ettirdiler.

Mümin Ağcakaya

Sur ilçesinde bulunan Tevfik Fikret Ortaokulunun 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan seksen kişilik bir öğrenci grubu, öğretmenleri eşliğinde İçkaledeki müzeyi gezdiler.

web-(4).jpg

Öğrencileriyle birlikte müze ziyaretine gelen; Tevfik Fikret Ortaokulunun 6. Sınıf Sosyal Bilgiler öğretmenlerinden Süleyman Aslan; öğrencilerini müzeye getirme amaçlarını; öğrencilerine kültürel tarih bilgisini kazandırmak olduğunu söyledi.  

web-(1).jpg

Öğretmen Süleyman Aslan, öğrencilerin okulda teorik olarak öğrendikleri bilgilerin; müzede, eski uygarlıklardan kalan tarihi eserleri gördüğünde,  daha da pekişeceğini ve öğrencilerin hafızasında kolay kolay silinemeyeceğini belirterek;

web-(5).jpg

Tarihle yüzleştiler

Her tarafı tarih olan Diyarbakır da yaşayan birinin bu bilinci kazanarak büyümesinin önemli olduğunu, bir öğrencinin içinde bulunduğu coğrafyanın tarihi ve coğrafik özelliklerini, değerleri öğrenmesinin zaten derslerinin de konusu olduğunun altını çizerek; öğrencilerinin bu kültürlerden haberdar olması, bu değerlerle büyümesini istiyoruz. Gelecek kuşaklar açısından da kendi kültürünün farkına vararak büyümesinin ve yetişmesinin temel prensipleri olduğunu; öğrencilerinin çevresiyle barışık, kültüründen haberdar olmasının önemli olduğunu söyleyerek devamla; özellikle Sur ilçesinin her tarafından kültür aktığını; bunun içinde öğrencilerin müze bilgisi kazanmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

web-(3).jpg

Daha sonra öğrencileriyle birlikte tarihe yolculuk yapmak için heyecanla müzeye doğru yol aldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum