VİDEO - Ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor, çevredekiler tedirgin; ‘Hayatımız çok mu ucuz?’

VİDEO - Ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor, çevredekiler tedirgin; ‘Hayatımız çok mu ucuz?’
Maraş depreminde ağır hasar alan Diyarbakır'da binlerce bina yıkım için bekliyor. Kentte bulunan ağır hasarlı binalar büyük risk yaratırken, vatandaşlar, çökme tehlikesi olan binaların bir an önce yıkılmasını istiyor.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.8 ve ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı ve yıkımın yaşandığı kentlerden biri de Diyarbakır oldu. Depremin ardından kentte yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde, 3 bin 252 binanın ağır hasarlı, 2 bin 828’nin orta hasarlı, 32 bin 652 binanın ise az hasarlı olduğu kaydedildi.

Özelikle ağır hasarlı binaların çevresindeki yaya ve araç trafiği korkuya neden oluyor. 385 ağır, 650 orta hasarlı yapının bulunduğu Bağlar İlçesinde yaşayan vatandaşlar binaların bir an önce yıkılmasını istiyor. İlçe sakinleri yetkililerden çözüm bekliyor.

Başvurulardan olumlu dönüş alamadık

Mevlana Halit Mahallesinde yaşayan Erdal İnan, "Yani başımızda Ağır hasarlı Alkan Apartmanı bulunuyor. Bina resmen tehlike saçıyor. Herhangi bir güvenlik önlemi yok. Yıkım için kime başvuru yaptıysam olumlu bir dönüş olmadı. Bu binanın yıkılması an meselesi. Eğer hiç bir önlem alınmaz ve bina kendiliğinden yıkılırsa çevresinde bulunan birçok yapı bundan etkilenecek. Deprem bitti ama bizim korkumuz bitmedi. Lütfen bir an önce bu binaları yıksınlar" diye konuştu.

Evimizde gönül rahatlığıyla oturamıyoruz

Çevrelerinde bulanan ağır hasarlı yapılardan dolayı kendi evlerinde gönül rahatlığıyla oturamadıklarını belirten Musa Recai Bozan, "İnanın evimiz bile artık huzurlu değil. Emek Caddesinde oturuyorum, etrafımda 6 tane ağır hasarlı bina var. Korku içinde yaşıyoruz. 6 ay oldu herhangi bir çalışma yok. Depremde ölmedik ama bu gidişle alınmayan önlemlerden dolayı öleceğiz. Bizim hayatımız bu kadar mı ucuz? Ne bekliyorlar hemen yıksınlar, insanları mağdur etmekten vazgeçsinler" ifadelerine yer verdi.

Yetkililerden yardım bekliyoruz

Ağır hasarlı yapıların yıkımı için yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Murat Ertuş, "Aylar geçti ama Bağlar ilçesinde bir kaç bina dışında başka yıkım olmadı. Yıkımların neden bu kadar ağır ilerlediğine anlam veremiyorum. Birçok binanın çökme tehlikesi var. Gece gözümüz açık uyuyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.