VİDEO - Çandar: Diyarbakır ne diyorsa odur!

VİDEO - Çandar: Diyarbakır ne diyorsa odur!
YSP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, yerel seçimlere doğru giderken gündemi değerlendirdi.

Serhat Özdemir – Mahsum Rençber/ Özel Haber- Kamera

TİGRİS HABER - Sezgin Tanrıkulu ile ilgili tartışmalara da değinen Çandar, genel seçimlerde partiye yönelik gelen eleştiriler karşısında “Diyarbakır, partiye eleştiri yöneltiyorsa haklıdır. ‘Eleştiriler nedir, niye yapılmaktadır?’ diye bakılmalı ve dikkate alınmalıdır” dedi.

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (YSP) Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, gündemde olan konular, partinin süreci ve partiye yönelik yapılan eleştirilerle ilgili Tigris Haber’e konuştu. Çandar, partinin gerçekleşen konferansında dinamiklik olduğunu aktararak, 15 Ekim’de yapılacak kongrenin ardından seçimler ve siyaset sahnesinde daha dinamik bir şekilde ilerleyeceklerini belirtti.

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde ne olacak, genel seçimlerde yapılan hatalar devam edecek mi, tartışmaları halk içerisinde sürüyor. Yerel seçimlerin önemine değinen Milletvekili Cengiz Çandar, halktan gelen uyarıların dikkate alınarak yola devam edileceğini ifade etti.

cengiz-candar.jpg"Yerel seçimler Kürtler için önemli"

Çandar, “Yerel seçimler, Türkiye’nin tümü ve Kürt halkı için önem arz etmektedir. Çünkü Kürdistan illeri kayyumla yönetilmektedir. Kürt iradesinin gasp edildiği bir durum ortadadır. Selçuk Mızraklı da sudan gerekçelerle 4 yıldır tutuklu tutulmaktadır. En son yine mahkemede tutukluğunun devamına kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’daki seçimlerde aldığı oyun 2 buçuk misli fazlasını alarak kazanmıştı. ‘Kürt iradesi tekrardan gasp edilecek mi?’ sorusu ortadadır. Yerel seçimlerde Yeni kimlik, isim ve yönetimle parti bu kayyım uygulamasını parçalamaya ve halk iradesini sağlamaya doğru yol alacaktır. Kürtler batı İllerinde belirleyici bir duruma gelmiştir. Parti kongreden sonra yerel seçimlere yönelecek, siyaset üretmeye gideceği bir dönem olacaktır. Parti dinamik ve canlı olarak, sorunların bilincindedir” diye konuştu.

"Diyarbakır ne diyorsa odur"

Cengiz Çandar, 28’inci dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halktan gelen eleştirilerin önem arz ettiğini ve Diyarbakır’ın siyaset bilincinde Dünyada ilk sıralara girebilecek kapasitede olduğunu aktardı. Çandar, Diyarbakır halkı partiyi eleştirmesinde haklılık payı olduğunu, uyarıyı aldıklarını ve bunun için çözüm oluşturulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Diyarbakır’ı seçim kampanyasından değil, uzun yıllardır tanıyorum. Milletvekili sıfatından sonra daha da iyi tanımaya başladım. Diyarbakır Türkiye’de siyasi bilinci en yüksek yerdir. Dünyanın birçok yerini dolaşan biri olarak, eğer siyaset bilincinde Diyarbakır dünyada ilk 5’e girecek şehirdir. Şunu kabul etmemiz gerekir; Diyarbakır ne diyorsa, odur. Diyarbakır partiye eleştiri yöneltiyorsa haklıdır. Eleştiriler nedir? Niye yapılmaktadır diye bakılmalı ve dikkate alınmalıdır. Buranın Milletvekili olmak beni gururlandırıyor. Seçim sonrası şehrin partiye büyük bir uyarısı vardır. 12 Milletvekilinin 8’ini çıkarıyorsan, bu büyük başarıdır. Bütün partilerde böyledir fakat bizim potansiyelimiz bu değildir. Diyarbakır’ın önemli bir bölümü bize ‘ayağını denk al, size kızıyor ve kırılıyorum. Sizler bizim kimliğimizin temsilcisisiniz. Sizleri yüzde 63’e indirdik. Yakında daha da aşağıya inersin’ denildi. Bu mesaj alındı ve yerel seçimlere alınmış böyle bir mesajla girilecektir. Umarım kayyım rejiminin yıkılması için önemli bir adım olacaktır” dedi.

"Sezgin üzerinden yerel seçim kampanyası yapıyorlar’

Milletvekili Çandar, Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’ya yönelik sözleriyle ilgili yaşanan polemiklere de değindi. Tanrıkulu’na yapılan eleştiriler konusunda iktidarın aynaya bakmasını, TSK içerisinde hukuk dışına çıkmış unsurların cezalandırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Çandar şunları söyledi;

“Sezgin, kişisel, olarak yakın bir dostum ve sonuna kadar kefil olacağım kişidir. Aynı zamanda insan hakları ve demokrasi denilince önde gelen kişiliklerden birisidir. Büyük kıyamet kopartılan cümleleri herkesin, malumu olan gerçeğin hatırlatılması amacıyla söylenmiş, Avrupa insan hakları mahkemesi ve Anayasa mahkemesinin bilgisinde olan uygulamalardır. Neyin kıyameti kopuyor ki? Kulp’ta 11 tane köylü helikopterden aşağıya atılmadı mı? Biliniyor ve daha öncede söylenen aynı zamanda evraklarda olan durumdur. Kalkmış diyorlar ki ‘Sen nasıl Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatırsın?’ Hukuk dışına çıkmış bu unsurların temizlenmesi ve cezalandırmaları için tavır alınması gerekiyor. Sezgin’e kızacağınıza aynaya bakın ve içinizdeki bu halka zulmetmiş unsurları ve hukuk dışına çıkmış unsurların üzerine gidin. Sezgin Tanrıkulu tartışmalarının önemli bir konusu da iktidarın bunu anti Kürt karşıtlığı olarak kullanıyor olmasıdır. AK Parti yola böyle başlamamıştı. Bu tavır kendisini iktidara getiren yolun tam tersine gitmektedir. Bu yolda devam ederse Kürt karşıtı politikalarda devam edecektir. Bu biraz seçim kampanyasını başlatmaya yönelik olarak algılanabilir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.