VİDEO - Dicle Nehri'nde balık katliamı!

VİDEO - Dicle Nehri'nde balık katliamı!
Diyarbakır’da, Dicle Barajı’ndan gelen suyun kesilmesi nedeniyle binlerce balık telef oldu. Nehire bırakılan atık sular ve nehrin yeterince beslenememesi sonucu telef olan ölü balıkların kıyıya vurması kirli görüntüye ve kokuya sebep oldu.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Birçok balık çeşidinin yaşadığı Dicle Nehri, şimdi bu canlılığını kaybetmek üzeredir. Barajdan bırakılan suyun kesilmesi ile birlikte su seviyesi düşen nehirde balıklar kendine yaşam alanı artık bulamaktadır. Yeterli suyun olamaması sonucu ölen balıklar, nehir boyunca kıyıya vurdu. Özellikle On Gözlü Köprüm çevresinde kıyıya vuran balıklar, hem kötü görüntü oluşturmakta. Hem de atık sulardan dolayı çevreye kötü bir koku yayılıyor. Bu durumdan rahatsız olan çevre esnafı ve balıkçılar, bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyor.  Özellikle hafta sonları buralarda bulunan cafelere gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, hem bu kokudan hem görüntüden rahatsız olmaktadırlar. Bu görüntü kentin imajı açısından kötü bir izlenim bırakıyor.

balik-dicle.jpg

‘SU SEVİYESİNİN KESİLMEMESİ LAZIM’

Yıllardır bu bölgede balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Veysi Bozyıl, Dcle Nehri üzerinde barajlar olduğunu ve bu suyun seviyesinin kesilmesi suyun üzerindeki oksijen oranını azalttığını söyledi. Bozyıl, “Atık sularda Dicle Nehri üzerine dökülünce bir zehirlenme oluyor ve balık ölümleri gerçekleşiyor. Suyun bir seviyede kalması gerekiyor. Balıkların yaşaması için gerekli olan oksijeni alabilmesi yeterli su miktarının olmasına bağlıdır. Yeterli oksijeni alamayan ve yaşaması için gereken su ortamını bulamayan balıklar ve diğer canlıların  ölmesi kaçınılmazdır” dedi.

balik.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.