VİDEO - Diyarbakır-İzmir kardeşliği duvarlara yansıdı

VİDEO - Diyarbakır-İzmir kardeşliği duvarlara yansıdı
Diyarbakır’da üç arkadaş, Kayapınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Küçük Fırçalarla, büyük dokunuşlar’ projesi kapsamında İzmir depreminin acılarını duvarlara çizerek, ‘Acılar ortaktır’ mesajını verdi.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - İzmir’de yaşanan depremin yaraları gün geçtikçe sarılmaya devam ederken, Kayapınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Küçük Fırçalarla, büyük dokunuşlar’ adlı proje kapsamında Gaziler semtinde bulunan Elektrik trafosuna İzmir’de yaşanan depremde enkaz altında kurtarılan Ayda’nın ve İtfaiye ekiplerinin resimleri çizildi. Novruz Ahmadov, Emre Aydın ve Yunus Emre Aslan tarafından çizilen resimler vatandaşlar tarafından da büyük beğeni kazanırken, yürütülen proje ile ‘Acılar ortaktır’ mesajı verilmek isteniyor.

izmir-ayda.jpg

Bu mucizeyi canlandırmak istedik

Resimleri çizen Novruz Ahmadov, kendilerinin Kayapınar Belediyesi tarafından ‘Küçük Fırçalarla, büyük dokunuşlar’ projesi kapsamında trafolara ve parklarda bulunan eski yapılara küçük fırçalarla büyük dokunuşlar yaptıklarını söyledi. Ahmadov, “Şimdiki çalışmamız İzmir depreminden sonra Elif ve Ayda bebeğin hayat hikayesini ve mucizesini canlandırmak istedik. Kayapınar Belediyesi bize bu konuda bir destek verdi. Şehrin en merkezi yerlerinden birindeyiz. Buradan geçen insanların asında o acıyı anlaması ve dağılan umutların tekrar yeşermesini anlatmak için bu çalışmayı yapıyoruz. B,ittiğinde bu mesajı net vereceğimizi biliyoruz ve anlıyoruz” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.