VİDEO - 'Gazeteciler hakikat arayışından vazgeçmediler'

VİDEO - 'Gazeteciler hakikat arayışından vazgeçmediler'
Basın meslek kuruluşları ve milletvekilleri Gazeteci Abdurrahman Gök'ün yargılandığı davaya işaret ederek, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Salih Yeşil

Diyarbakır merkezli 21 ilde, açık tanık Ümit A.'nın ifadeleri doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklananlar arasında bulunan Abdurrahman Gök'ün duruşması öncesi milletvekilleri ve basın meslek kuruluşları basın açıklaması yaptı. Gök'ün "silahlı örgüt üyesi olmak" ve "silahlı örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanacağı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi düzenlenen basın açıklamasında konuşan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Serdar Altan, bugün hem Abdurrahman Gök hem de tutuklu gazeteci Mehmet Şah Oruç’un duruşmasının olduğuna işaret ederek, "Aslında yine burada gazetecilik yargılanıyor. Gazeteci arkadaşlarımızın işlediği suç olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalılar. Onların yeri cezaevi değil. Onların burada haber takip etmesi gerekiyor. Gazeteciler susmayacak. Gazeteciler yazmaya devam edecek." diye konuştu.

gok-icin-ortak-aciklama-1.jpg'Tutuklamalarla sesimizi kısamazlar'

Açıklamada konuşan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü Roza Metina ise, Gök'ün öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un öldürülme anını fotoğraflaması nedeniyle hedef alındığını belirterek, "Gazetecilik yargılanamaz. Gazetecilerin yargılanması uluslararası anlaşmalara göre de suçtur. Onlar hiçbir zaman işkence ve tutuklamalarla sesimizi kısamazlar." dedi.

'Bu haliyle Türkiye Avrupa Birliğine bir adım dahi atamaz'

Açıklamada konuşan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, "Basın özgürlüğü Türkiye’de ayaklar altında. İçerde yargılanan bir gazeteci ama burası polislerden, helikopterlerden geçilmiyor. Türkiye bu hali ile Avrupa Birliğine bir adım dahi atamaz. Bunlar sona ermeden asla Türkiye’ye demokrasi gelmeyecek. Herkes de biliyor Kemal Kurkut’un intikamı alınıyor Gök’ten. Bizim tek istediğimiz onun özgürlüğüdür. "diye konuştu.

gok-icin-ortak-aciklama-2.jpg'Gazeteciler hakikat arayışından vazgeçmediler'

Açıklamada en son konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bu coğrafyada Musa Anter'in çocukları, kardeşleri evlatları gazeteciler hakikat arayışından hiç vazgeçmediler. Hakikati size, bütün Türkiye'ye gösterdiler ve o hakikatin gerçeği hepimizi şok etti. O hakikatler hepimizi kendimize getirdi. Abdurrahman Gök'le arkadaşları bunları yaptılar. Sizler de yapmaya devam ediyorsunuz. Şunu ifade edeyim: Güneş balçıkla sıvanmaz. Sizler olmasaydınız, Roboski ve Ceylan Önkol olayı bu kadar çıplaklığıyla ortada olmazdı.Kuşkonar, Ağıllı bu kadar çıplaklıkta ortaya çıkmazdı. Ceylan Önkol olayı bu kadar çıplak ortaya çıkmazdı. Yine 12 kurşunla öldürülen Uğur’un ölümü bu kadar çıplaklıkla gözümüzün önünde olmazdı. Bu bedel neyse hep beraber ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. Ama bunun sonunda bilin ki, özgürlük, barış ve adalete kavuşacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.