VİDEO - Göçmen Domlar: Perişan durumdayız!

VİDEO - Göçmen Domlar: Perişan durumdayız!
Pandemi dolayısıyla yaşam koşulları daha da zorlaşan Domlar; Diyarbakır Göçmen Domlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. Dernek başkanı Celalettin Gezici, Derneği kurma amaçlarını Tigris Haber Gazetesine anlattı.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Pandemiden önce evlerini geçindirmek için kiminin müzikle, hurdacılıkla uğraştığı, bazılarının da mevsimlik işçi olarak çalışan göçmen domlar, çalışma ortamı olmadığından zor durumdalar.   Pandemiden sonra çalışma ortamları kalmadığı için iş yapamaz duruma geldiklerini söyleyen Diyarbakır Göçmen Domlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Celalettin Gezici, içinde bulundukları durumu şöyle anlattı;

“Bizim için hayat durdu. Birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Domlar içinde durumu iyi olanlar da var, çok kötü olanlar da var. Durumu iyi olanların kötü olanlara destek olması gerekiyor. Derneğimizin bir amacı da bu yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır. Çocuklarımız bazen sokaklarda aç perişan geziyor. Biz de çocuklarımızın okumasını ve bir meslek sahibi olmasını istiyoruz”

dom-tigris-(1)-001.jpg

“Gençlerimiz de okumak ve bir meslek sahibi olmak istiyor”

Daha önce kurdukları derneğin kalabalık olmaları nedeniyle yeterli gelmediğini, bu nedenle yeni bir dernek kurduklarını ifade eden Gezici, şunları söyledi;

“Yeni bir dernek kurarak ulaşılamayan insanlarımıza da ulaşmayı, bu dönemi dayanışmayla birbirimize tutunmayı, bir şekilde bu sıkıntılı süreci atlatmayı amaçladık. Biz birlik ve dayanışma içinde olmadığımız sürece sesimizi hiçbir yere duyuramadığımız gibi, açlığa mahkûm oluruz. Gençlerimiz de okumak ve bir meslek sahibi olmak istiyor. Yoksa sokaklarda yok olup gidecekler ve kötü yollara sapacaklar.”  

dom-tigris-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.