VİDEO - Hafızasız gelecek olmaz

VİDEO - Hafızasız gelecek olmaz
Tahir Elçi anma haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'a gelen şair Yılmaz Odabaşı, şiir dinletisi ve söyleşi ile okurlarıyla buluştu.

Diyarbakır Barosu’nun Tahir Elçi’yi anma haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler kapsamında şair Yılmaz Odabaşı şiir ve söyleşi etkinliği yapıldı.

Tahir Elçi Konferans Salonunda bugün düzenlenen etkinliğe, şair Yılmaz Odabaşı, Fethi Gümüş ve Tahir Elçi'nin çok sayıda meslektaşı katıldı.

s-006.jpeg

Etkinlikte şair Odabaşı, şiir dinletisi sunarken, katılımcılarla samimi bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Diyarbakır'a olan özlemini dile getiren Odabaşı, şunları söyledi: “Diyarbakır benim anılarımın, acılarımın, yaralarımın şehri. Dönüp dolaşıp yaramıza geldik. 17 ülkede etkinliklerimiz oldu. Bir ağaç dallarını nereye alıp giderse gitsin onun kökleri bir yerdedir. Köklerimin ait olduğu yer, şehir burasıdır. Şehir vefada hatası olmuştur. Sevgisizliği olmuştur. Şehir uzun yıllar bizi anlamamıştır. Söylemişimdir anlaşılmadığımı, yine anlaşılmamışımdır. Sonra en çok itibar edeceğimiz, anlayacağınız Ahmet Kaya’ya söylemişimdir."

"Ne Diyarbakır anladı beni ne de sen.

Oysa ne çok sevdim ikinizi de bir bilsen"

Dizeleriyle Diyarbakır'a olan özlemini dile getiren  Odabaşı, "Sevgi yaşatır. Dünyanın neresine gidersem gideyim, içimde hep bir yara gibi Diyarbakır vardı." dedi.

sss-005.jpeg

"Burası Tahir Elçinin Baro’sudur"

Barış elçisi Tahir Elçi'nin de başkanlığını yaptığı Diyarbakır Barosu'na dair konuşan Odabaşı, "Diyarbakır Barosu benim için Diyarbakır’da en önemli STK’dır. Diyarbakır’da birçok STK var ama bana göre en önemlisi Baro’dur. Burası Tahir Elçinin Baro’sudur. 12 Eylülden beri insanların en zor günlerinde, insanların koşullarının olmadığı, yapayalnız günlerinde insanların yanında olan değerli Fethi Gümüş gibi avukatların olduğu Baro benim için önemlidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında faili meçhul cinayetlere işaret eden  Odabaşı, "Vedat Aydınlar, bu şehrin hafızasında önemli yer tutarlar. Faili meçhul ve kaybettiğimiz insanların hatıraları hafızamızdadır. Dünyanın neresine gidersek gidelim hafızamızdan söküp atamayacağımız anılardır." diye belirtti.

"Ah zaman beynime bir format at

Ya da geçmişin defteri öyle kapat"

Dizesiyle sözlerini sürdüren Odabaşı, "Geçmiş insanın gölgesidir nereye gidersek gidelim geçmiş peşimizden gelir. Hafızasız elbette yaşanmaz. Hafızasız bir gelecek de olmaz."diye konuştu.  

Şair Odabaşı, ...

"Tenini sırar bir ustura, ince ince sızar kan

 Bir tren sisleri yara yara geceyi çizer raylara

 Bir adam kapışmış da Pervarili bir buluta 

Gider kendi kendine kendi kentine.

Dizeleriyle devam eden söyleşisini, dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırarak sonlandırdı. Odabaşı, söyleşinin ardından okurlarına kitaplarını imzaladı.

Haber: Mümin Ağcakaya

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.