VİDEO - 'Hayat ve aşk ertelenmez'

VİDEO - 'Hayat ve aşk ertelenmez'
15 yaşında şiir yazmaya başlayan, daha sonra nota öğrenerek şiirlerini besteleyen, bunun engeline iyi geldiğini söyleyen şair Mansur Meçin’in ‘Aşk An Meselesidir’ kitabı için tarihi Kervansaray’da etkinlik düzenlendi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğan Şair Mansur Meçin ilk ve orta öğretimini Silvan (YİBO)’DA liseyi İzmir Karataş Lisesinde tamamladıktan sora ODTÜ Sosyoloji Bölümünü bitiren ve Kentsel Bütünleşme Sorunu ve 1980 sonrası Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden Mersin’e göç edenlerin bölgeye entegrasyonu üzerine yazdığı tez ile yüksek lisansını tamamladı.

15 yaşından itibaren şiirler yazmaya başlar. Şiirlerini seslendirmek için nota öğrenir. Bestelediği şiirlerini seslendirir. Yaşadıklarını şiirlerine de yansıtan şair birçok Kürtçe beste de yapar.

hayat-ve-ask-ertelenemez-1.jpg

Şiirlerini bestelemesi engelli olmasına iyi gelir. Global Engelliler Vakfının kurucu üyesi ve yönetim kurulunda görev alan şair Mansur engellilere yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Beş şairle birlikte engellilere yönelik çıkardıkları ‘Beş Yürek’ adlı kitabın satışından elde edilen gelirle Antalya’da engellilere 50 tekerlekli sandalye hediye ederler.

1995 yılından beri yazdığı şiirlerinden derlediklerinden ‘Aşk An Meselesi’ çalışmasını kitap olarak çıkardığı kitabın tanıtımı için tarihi Kervansaray Otelinde Diyarbekir Yeşilçam Kültür ve Sanat Derneğinin organize ettiği bir etkinlikte okuyucularıyla buluştu. Sunuculuğunu Can Radyosundan Leyla Irmak’ın yaptığı etkinliğe sanatçı Ali Aktaş ve Ferhat Memedoğlu türküleriyle eşlik etti. Etkinlikte şair Mansur şiirlerini ve bestelediği şarkıları seslendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.